HRVOJE BURIĆ NAPUSTIO HDZ: Odlazi nakon 26 godina jer „HDZ u Rijeci neaktivnošću drži ljestve SDP-u”

Hrvoje Burić, dugogodišnji gradski vijećnik HDZ-a u riječkom Gradskom vijeću napustio je HDZ nakon 26 godina članstva!

Kao razloge, naveo je da je stranka nedovoljno aktivna oporba u gradu, te da ga stranka nije podržala u pokušajima suprotstavljanju vlasti u Rijeci odnosno gradonačelniku Vojku Obersnelu (SDP).

Burić će do sljedećih lokalnih izbora ostati u Gradskom vijeću kao nezavisni vijećnik. Usprkos odlasku iz jedne od dvije najveće stranke, najavljuje još aktivniji nastavak bavljenja politikom jer, kaže, razgovara o suradnji s nekim strankama i udrugama.

Burić smatra da HDZ u Rijeci neaktivnošću “drži ljestve SDP-u”. U ponedjeljak je u programu Radio Rijeke rekao da želi i dalje intenzivno oporbeno djelovati. „Želim i dalje rasvjetljavati nepravilnosti i malverzacije u radu riječke gradske uprave i komunalnih poduzeća te upozoravati na probleme u gradu poput nedostatka mjesta u dječjim vrtićima, previsoke cijene grijanja tvrtke Energo i sličnog“, rekao je Burić.

Hrvoje Burić je proteklih godina bio jedan od najaktivnijih vijećnika Gradskog vijeća, a prednjačio je po kritikama djelovanja gradske vlasti i posebno gradonačelnika Obersnela, s kojim je znao na sjednicima vijeća ulaziti u verbalne sukobe.

Na posljednjim lokalnim izborima 2013. godine u Rijeci je kao HDZ-ov kandidat za gradonačelnika s Obersnelom ušao u drugi krug izbora, no na prošlim parlamentarnim izborima nije bio na kandidacijskoj listi Domoljubne koalicije za 8. izbornu jedinicu.

Teško optužio trgovačko društvo Energo

U posljednje vrijeme pojavljivao se mnogo manje kao aktivan političar u okvirima HDZ-a, a nedavno je samostalno, izvan stranke, održao konferenciju za novinstvo s voditeljem inicijative “Protiv skupog Energa” Josipom Kukuljanom, optuživši Trgovačko društvo Energo, čiji je većinski vlasnik Grad Rijeka, da je u zadnjih sedam godina od građana protupravno naplatilo 14 milijuna kuna putem sustava naplate usluga.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari