JOŠ KOMOTNIJE NA SNIJEG: Gradit će se cesta od Malog Platka prema Platku dužine kilometar i pol

Na današnjem press kolegiju župana Zlatka Komadine govorilo se o cestogradnji na Platku, nedavnom eko-incidentu u Kostreni te o udruživanju sredstava u marketing Zračne luke Rijeka

Na Platku će se graditi cesta u dužini od kilometar i pol, od Malog Platka prema Platku. Vrijednost investicije je 2.3 milijuna kuna. Također se cesta Lič-Lukovo nastavlja kroz Ličko polje i proširuje se kolnik, a vrijednost ove investicije je 1.7 milijuna kuna.

Župan Zlatko Komadina je prokomentirao i ekološki incident koji se dogodio prošli tjedan u Kostreni. To pitanje razmatrat će Županijska skupština na sljedećoj sjednici. Zna se da je za incident odgovorna INA rafinerija, ali se još uvijek ne zna što ga je prouzročilo, prenose mrežne stranice Primorsko-goranske županije.

“Očekujem da zaključak sjednice Skupštine bude da se ide s određenim prijavama prema INI te da se izvrši ekspertiza tla kako bi se utvrdilo što točno uzrokuje problem”, rekao je župan.

Na današnjem susretu s novinarima župan Zlatko Komadina i pročelnica Melita Raukar izvijestili su i o ulaganjima u marketing Zračne luke Rijeka.

raukar komadina

Pročelnica UO za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Melita Raukar izvijestila je da je na inicijativu TZ Kvarnera pokrenuto udruživanje sredstava kako bi se namjenski poticao organizirani turistički dolazak i time Kvarner promovirao kao avio destinacija.

Inicijativa je počela prije pet godina. Županijska skupština Primorsko-goranske županije donijela je, na prijedlog župana, 2. veljače 2011. godine, zaključak kojim podržava inicijativu Turističkog vijeća TZ Kvarnera u vezi s udruživanjem novčanih sredstava namjenski radi sufinanciranja udruženih tržišnih aktivnosti u dijelu koji se odnosi na oglašavanje u promotivnim kampanjama zračnih prijevoznika sa svrhom poticanja zračnog prometa putnika na aerodromu Zračna luka Rijeka.

Temeljem toga, između Primorsko-goranske županije, Grada Rijeke, TZ Kvarnera i Turističke zajednice Grada Rijeke sklopljen je Sporazum o udruživanju novčanih sredstava radi financiranja marketinških usluga promocije avio-destinacije područja Kvarnera.

U 2015. godini realizirano je sufinanciranje u vrijednosti od 4.4 milijuna kuna. U sufinanciranje se uključila i Hrvatska turistička zajednica, što je rezultiralo prometom od 140.000 putnika. Veliki dio putnika stigao je kroz dva velika prijevoznika: RyanAir (17.000) i GermanWings (20.000).

U 2016. godini planirano je da se u program promotivne kampanja oglašavanja zračnih linija kod drugih zračnih prijevoznika kao i prijašnjih godina uključe gradovi i općine, njihove lokalne TZ te subjekti turističkog gospodarstva iz pojedine JLS, dok se sredstva HTZ-a dodijeljena TZ Kvarnera u 2016. godini neće utrošiti u svrhu sufinanciranja troškova oglašavanja kod drugih zračnih prijevoznika, s obzirom da se planiraju usmjeriti isključivo za oglašavanje putem Ryanair-a.

Za realizaciju sufinanciranja programa promotivne kampanje oglašavanja za navedene zračne prijevoznike u 2016. godini planirano je ukupno udružiti u TZ Kvarnera iznos od 1.350.000 kuna od jedinica lokalne samouprave turističkih zajednica s područja Kvarnera i turističkog gospodarstva Kvarnera.

Župan Zlatko Komadina dodao je da Primorsko-goranska županija prikuplja sredstva koja se zatim daju Zračnoj luci Rijeka koja s avioprijevoznicima ugovara oglašavanje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari