"MJERE SU PR"

Jakominić: ‘Kao ugostitelj i poduzetnik mogu reći da se bojim’

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Nekoliko stotina poduzetnika je za vrijeme sastanka ministara iz resora gospodarstva s predstavnicima poduzetnika uoči sjednice Vlade održalo miran prosvjed u kojem su s lampašima u rukama u koloni od Trga bana Jelačića stigli do Ministarstva financija.

Ondje su ih simbolično upalili kako bi upozorili na svoj težak položaj. Sastanak za njih nije protekao dobro.

“Više smo potreseni nego zadovoljni današnjim razgovorom. Iako epidemiološka situacija možda nije jasna, ekonomska je vrlo jasna. Postoji razlog zašto smo na dnu EU-a, tamo ćemo i ostati. Mjere koje su donesene su minimum minimuma da se ugasi medijski požar, ali bojim se da su one rezultat PR akcije. Vjera u bolje sutra nije postignuta. Mjere idu isključivo za radna mjesta koja su ugrožena zatvaranjem, a ne za ona koja su ugrožena nedostatkom ekonomske aktivnosti.

Kao ugostitelj i poduzetnik mogu reći da se bojim. Spontano okupljanje ispred Ministarstva financija govori puno o našim razmišljanjima i atmosferi, bez neke budućnosti i vjere u bolje sutra ne znamo ima li smisla posuditi covid kredite.

Sljedeća godina neće biti bolja od ove. Zadužiti se da bismo se i dalje zakopavali je nešto što se od nas ne bi smjelo očekivati. Čuli smo lijepu priču o solidarnosti. Vidio sam karikaturu koja pokazuje ljude na brodu sa sigurnim plaćama kako uzvikuju solidarnost nama koji se utapamo. Mislim da je takva priča o solidarnosti nekorektna. Struke koje su sad zatvorene su dobile pomoć, ali ostale struke danas nisu puno, osim toga što će se potpore za radna mjesta gledati iz mjeseca u mjesec. Smatram da je to minimum minimuma i ono što je nužno da se umiri PR”, rekao je za N1 riječki poduzetnik, ugostitelj Vedran Jakominić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari