U FOKUSU PRORAČUNA - ŠKOLSTVO!

Komadina vjeruje da će Proračun PGŽ biti usvojen – s njime stižu i nova škola u Marinićima i dvorana Medicinske škole!

Župan Zlatko Komadina na današnjem je redovnom susretu s novinarima najavio nastavak sjednice Županijske skupštine u četvrtak 3. prosinca

Rekao je kako je to sjednica na kojoj bi se trebao raspraviti prijedlog proračuna PGŽ za slijedeću godinu.

“Vjerujem u odgovornost članova Županijske skupštine jer ne bi bilo dobro da u ovom izazovnom vremenu epidemije koronavirusa Županija nema usvojen proračun. Kako moramo izvršavati preuzete obveze, za svaki sam slučaj dao nalog pročelniku za financije da pripremi i odluku o privremenom financiranju”, rekao je župan.

U proračunu za 2021. nalazi se i niz kapitalnih projekata, kao što su gradnja novih školskih objekata.

Naglasila je to resorna pročelnica Edita Stilin te dodala da je ukupno za obrazovanje u slijedećoj godini predviđeno 551 milijun kuna, unutar koji je 85 milijuna izvornog proračuna Županije, što je daleko najveći proračun tog resora ikada.

“Ukoliko proračun bude usvojen već ovaj mjesec planiramo raspisati javu nabavu za gradnju školske sportske dvorane Medicinske škole, u planu je i dogradnja osnovne škole Ivana Rabljanina u Rabu kako bi i ta obrazovna ustanova mogla prijeći na rad u jednoj smjeni, a u suradnji s Općinom Viškovo krećemo i u veliki projekt izgradnje nove osnovne škole u Marinićima”, rekla je Stilin.

Izvijestila je također da se danas potpisuju ugovori sa 17 novih županijskih stipendista, studenata deficitarnih zanimanja. Iznos stipendije je 1000 kuna mjesečno, a ukupno će uz već postojeće Županija stipendirati 37 studenata.

Pročelnica Stilin osvrnula se i na epidemiološku situaciju u školama kojima je osnivač PGŽ te rekla da je trenutno 54 razrednih odjeljenja u izolaciji što je 5 posto ukupnog broja razreda. U svim osnovnim školama osim Vrbnika, Kastva i Viškova nastava se provodi po A modelu, dakle u razredima, a zbog većeg broja razreda, kao i nastavnika koji su u samoizolaciji na online nastavu već danas prelazi Prva hrvatska sušačka gimnazija, dok će sukladno odluci Županijskog stožera civilne zaštite, sve srednje škole na online nastavu preći od 14.studenog.

Podsjetila je da su produženi školski praznici koji počinju 24. prosinca i trajati će do 18. siječnja.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari