HUMANITARNI KONCERT U MALINSKOJ: Pjesmom i poezijom za prvi korak Tea Jelenovića

U sklopu humanitarne akcije “Za Teov prvi korak” brojni glazbenici okupiti će se u srijedu, 9. prosinca u Malinskoj.

Maleni Teo Jelenović rođen je 3. rujna 2015. s dijagnozom ARTROGRIPOZA, rijetkom bolešću koja se manifestira ukočenošću zglobova, tetiva i slabom pokretljivošću mišića. Teu su bolešću zahvaćene noge (pri porodu su bile ukočene pod kutem od 90°) i ruke u laktovima koje može savinuti samo do određene granice.

U Hrvatskoj je ova bolest iznimno rijetka i nema puno iskustva u liječenju.

Roditelji malog Tea pronašli su kliniku u Njemačkoj (u Aschau im Chiemgau orthopädische Kinderklinik) koja je do sada imala preko 500 takvih slučajeva. Za nastavak liječenja potrebno je prikupiti sredstva kako bi Teo jednog dana prohodao i samostalno koristio svoje ručice.

Teo je u klinici već boravio i već nakon prva dva tjedna postignut je veliki napredak što potvrđuje ispravnost odluke da se teo liječi u toj klinici. Procijenjuje se da troškovi operacija, ortoza i fizikalnih terapija, koje će uslijediti nakon faze gipsanja po Ponseti metodi, odnosno višegodišnje liječenje, iznosi oko 100 000 eura.

Uz pomoć rodbine, prijatelja i znanaca prikupljena su sredstva koja su dovoljna za nekoliko tjedana. Budući da HZZO ne pokriva liječenje u inozemstvu jer ta bolest kod nas nije niti uvrštena na listu rijetkih bolesti, prijatelji obitelji pokrenuli su humanitarnu akciju u kojoj će se održati niz koncerata kojima su se odazvali brojni glazbenici!

Prvi koncert održat će se u Malinskoj, 9.prosinca 2015. a na njemu će vas zabavljati mala “Zvjezdica” Mia Negovetić, Damir Kedžo, Katja Budimčić, Mauro Staraj, Deno, Klapa Tramuntana, Klapa Kaštadi, Klapa Rašketa, Tamburaški sastav Boduli, Bona forma, L’Amour band i Grupa Insula. Ulaz na koncert naplaćuje se po cijeni od 30 kuna a kompletan prihod od koncerta namijenjen je liječenju Tea Jelenovića.

Akciju možete podržati i kupnjom zbirke poezije, skupine autora koja će se prodavati na ulazu na koncert. Zbirka se zove “Teov put do prvog koraka” a nastala je iz čiste ljudske dobrote i želje da se pomogne teško bolesnom mališanu. Grupa autora, koju je okupio Nino Bijelac darovala je svoju poeziju s ciljem da u humanitarnoj akciji prikupe dio potrebnih sredstava za nastavak liječenja malenog Tea.

Humanitarna akcija “Za Teov prvi korak” trajat će do 30.12.2015., a sredstva možete donirati i putem žiro računa, otvorenog posebno za ovu humanitarnu akciju, u Erste & Steiermärkische bank d.d., na ime Asja Gencel, Novi Vinodolski

HR 2424020063102950832 (za uplate iz inozemstva potrebno je navesti Swift / Bic : ESBCHR22 )

teo

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari