ROĐENA I PRVA BEBA

I Armada pomogla u preseljenju: Pogledajte kako je protekao prvi radni dan nove bolnice na Sušaku

Započela je s radom Bolnica za ženu i dijete na Sušaku. Više u video prilogu!

Veliki je ovo dan za riječki KBC ali i za cijeli zdravstveni sustav Rijeke i šire regije ali i cijele Hrvatske.

”Novi bolnički kompleks u potpunosti funkcionira, dakle prima svoje nove pacijente. Paralelno smo odradili herojski poduhvat preseljenja pacijenata sa lokaliteta Kantrida i kompletne Klinike za ginekologiju lokaliteta Rijeka”, rekao je ravnatelj KBC-a Rijeka Alen Ružić za Kanal Ri.

Centralna bolnička zgrada broji ukupno osam etaža, od kojih su u dvjema podzemnima garaže s oko 400 parkirnih mjesta.

Preseljenje pacijenata je vrlo specifično stručno područje, pa se sama akcija planirala vrlo pomno i u fazama. Danas je uspješno preseljeno 30 pacijenata od kojih je 25 djece ali i 10 roditelja, dvije trudnice i 1 ginekološka pacijentica.

”Izazov je bio preseliti najzahtjevnije i najteže pacijente, to su naši pacijenti u jedinicama intenzivnog liječenja koji su preseljeni u transportnim inkubatorima i 1 pacijent na respiratoru kao i trudnicu koja je skoro pred terminom tako da se veselimo našoj prvoj bebi u rodilištu”, poručila je neonatologinja Koraljka Manestar Rukavina

”Ovo preseljenje praktički u jednom danu je nešto što je zadivljujuće, da se pacijent iz jedne bolnice preseli u drugu bez bilo kakvih incidenata ili bilo kakvih drugih sličnih ružnih situacija. Osoblje s dječje kirurgije je sigurno dalo svoj dio u svemu tome”, poručio je predstojnik Klinike za dječju kirurgiju KBC-a Rijeka Nado Bukvić.

Bio je ovo veliki dan i za riječku ginekologiju

”Danas smo preselili sa starog lokaliteta u novi lokalitet, to su bile 3 trudnice i krenuli smo od 8 ujutro primati pacjentice, što trudnice što druge pacijentice. Na novoj lokaciji bilo je 30-tak pregleda u našoj hitnoj ambulanti, od toga 3 rodilje su primljene u rađaonicu”, izvijestio je predstojnik Klinike za ginekologiju i porodništvo KBC- Rijeka Marko Klarić.

Predstojnica Klinike za pedijatriju Iva Bilić Čače zahvalila je svim medicinskim sestrama I spremačicama koje su, kako je istaknula, ovu građevinu učinili novim domom našim administratorima i svim našim kolegama.

Novu su bolnicu s veseljem dočekali mnogi roditelji i žene koje će sada specijalističke zdravstvene preglede i daljnju zdravstvenu skrb moći obaviti na jednom mjestu.

Informacija svima koji odlaze na pregled: do završetka izgradnje novog rotora, na spoju ulica Tome Strižića i Vjekoslava Dukića, treba koristiti prilaz novom bolničkom kompleksu iz pravca zapada, odnosno Sveučilišnom avenijom, piše Kanal Ri.

Više u video prilogu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari