ZELENO SRCE KVARNERA

I Gorski kotar oborio rekord 2019. godine! Rezultati bolji za 16%

Foto: Mario Jurina

Zeleno srce Kvarnera na vrhuncu turističke sezone bilježi izvrsne rezultate koji su čak za 16% bolji od rekordne 2019. godine, priopćili su iz Turističke zajednice Kvarnera. Ističu da je to rezultat dugoročnih ulaganja i aktivnosti TZ Kvarnera na promociji Gorskog kotara kao destinacije aktivnog turizma u području netaknute prirode, šumskih predjela i Nacionalnog parka Risnjak.

Udruživanje turističkih zajednica Gorskog kotara u jednu jedinstvenu područnu turističku zajednicu unaprjeđenje je za ovu izuzetnu destinaciju, a u dogovoru s TZ Gorskog kotara TZ Kvarnera je od njenog osnutka financirala gotovo sve promotivne aktivnosti na domaćem i stranim tržištima.

Mikroregiji Gorskog kotara se uvijek pristupalo s posebnom pažnjom i namjenskim financijskim sredstvima, pa je tako prilikom izrade Strateškog plana razvoja turizma Kvarnera poseban dio posvećen upravo razvoju Gorskog kotara. Pokazalo se da su dugogodišnja ulaganja u Gorski kotar doprinijela ostvarivanju rezultata iznad planiranih.

VIDEO DANA:

Operativni marketing plan turizma Kvarnera od 2016. – 2020. godine za cilj je imao povećanje u broju dolazaka turista u Gorskom kotaru od 20%, no zahvaljujući svemu navedenom i odličnoj suradnji s TZ Gorskog kotara i dionicima u turističkom prometu, realizirano je povećanje broja dolazaka od čak 30%.

Gorski kotar je destinacija velikog i jedinstvenog potencijala, te su stoga TZ Kvarnera i Hrvatska turistička zajednica tijekom proteklog razdoblja, uz troškove same promocije, dodatno osigurale turističkim zajednicama Gorskog kotara za razne aktivnosti i projekte gotovo 7 milijuna kuna, od kojih samo u posljednje 2 godine, preko 2 milijuna kuna, čime je novoosnovanoj TZ Gorskog kotara pružena značajna podrška.

Master planom turističkog razvoja Gorskog kotara stvorena je podloga za udruživanje u jedinstvenu turističku zajednicu Gorskog kotara, a njime je definirano je operativno i financijsko djelovanje, kako novoosnovane turističke zajednice, tako i gradova i općina Gorskog kotara u pogledu daljnjeg razvoja turizma, uz predviđeni financijski ulog JLS-ova od 1 milijun kuna godišnje.

S obzirom na značaj turizma za Gorski kotar, očekuje se da će, uz već velika financijska ulaganja TZ Kvarnera, HTZ-a i Primorsko-goranske županije, gradovi i općine s područja Gorskog kotara preuzeti svoje obveze iz Master plana i Sporazuma načelnika i gradonačelnika JLS Gorskog kotara kojim su se obvezali na financiranje TZ Gorskog kotara. Primjena usvojenih odrednica djelovanja, poštivanje dogovora i preuzimanje obveza iz navedenih dokumenata ključno je u daljnjem funkcioniranju, ostvarivanju rezultata i razvoju Gorskog kotara.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari