PODRŠKA UMIROVLJENICIMA

U Viškovu će se održati mindfulness vježbe za kvalitetan dan i mirniji san; Evo detalja!

Foto: www.onlymyhealth.com

U sklopu projekta „Pomoć i podrška starijim osobama kroz razvoj izvaninstitucijskih socijalnih usluga“ kao dio aktivnosti psihosocijalne podrške Udruga umirovljenika Viškovo organizira grupni program Mindfulness vježbe za kvalitetan dan i mirniji san.

Termin: srijeda, 31. kolovoza 2022. u 09:00 sati

Lokacija: Dom Marinići

Voditeljica: Katarina Banov, dipl. psihologinja

Mindfulness ili jednostavno prevedeno „usredotočena svjesnost“ je vrsta meditacije za koju znanost potvrđuje da umanjuje stres te ima povoljan učinak na svakodnevni život povećavajući kvalitetu fizičkog i mentalnog zdravlja.

Za sve one koji imaju probleme s opuštanjem, nesanicom, za one koji ponekad osjećaju napetost u mišićima ili često brinu o problemima koji ih more, do te mjere da počinju zaboravljati neke svakodnevne stvari – ovaj će program biti pravo osvježenje.

VIDEO DANA:

Korisnici će se upoznati s time što je ustvari Mindfulness te iskušati neke od vježbi koje pomažu u opuštanju i održavanju bolje koncentracije. Povećana svijest o sadašnjem trenutku pomaže smanjenju tjeskobe i potiče uživanje u malim stvarima.

Aktivnost je besplatna te je namijenjena osobama s navršenih 65 godina i starijima koje imaju prebivalište ili boravište na području Općine Viškovo odnosno UA Rijeka.

Program je dio projekta „Pomoć i podrška starijim osobama kroz razvoj izvaninstitucijskih socijalnih usluga“ financiranog bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda kroz poziv „Unaprjeđenje postojećih i širenje usluga izvaninstitucionalne skrbi na području odabranih urbanih aglomeracija/područja Osijek, Pula, Rijeka, Slavonski Brod, Split, Zadar i Zagreb“.

Za sudjelovanje i rezervaciju svog mjesta prijavite se na:

e-mailom na umirovljenici.viskovo@gmail.com 

Osobnim dolaskom u prostor Udruge umirovljenika Viškovo, Viškovo 31

Pozivom na broj 051 257 622

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari