SUPER PROGRAM

I ove godine se organizira mali dječji festival na otvorenom Kostrena kids’ outdoor

Nakon prošlogodišnjeg pilot projekta, Turistička zajednica općine Kostrena u suradnji s Društvom sportske rekreacije Kvarner i ove godine organizira „mali dječji festival na otvorenom“ – Kostrena kids’ outdoor.

Bogati program za djecu od 4 do 14 godina će se održati u subotu 14. svibnja 2023. godine ispred Sportske dvorane Kostrena s početkom u 10 sati. Ulaz za sve sudionike je besplatan.

Kostrena kid’s outdoor je manifestacija posvećena djeci, njihovom motoričkom, kreativnom, ali i mentalnom razvoju i zdravlju. Cilj projekta je djeci od 4 do 14 godina pokazati kakvim se aktivnosti sve mogu baviti te na koji način aktivno provoditi slobodno vrijeme s vršnjacima. Djeca sve više vremena provode pred ekranima, a cilj ovog projekta je vratiti djecu na igrališta i u prirodu. Ovim projektom želi se doprinijeti formiranju raznovrsnog sadržaja za najmlađe, aktivnijoj participaciji djece u zajednici kao i zajedništvo djece i odraslih u kreiranju programa.

Sve aktivnosti vodit će stručne osobe s iskustvom u radu s djecom.

KaKaO aktivnosti

14.5.2023. od 10 do 14 sati

Školica brdskog biciklizma

Biciklistički klub Team RODEO izradio je poligon za “malu školu biciklizma” na kojoj će svako dijete s osnovnim predznanjem vožnje bicikla uživati i svladati nove vještine!

Zabave i adrenalina neće nedostajati, ali bez brige, tu su iskusni biciklisti kako bi vaše djeca naučila nešto novo i sigurno prošlo poligon.

Poželjno je ponijeti vlastitu biciklu, ali ukoliko je nemate, KEINDL SPORT je osigurao nekoliko bicikli za korištenje!

Mala škola olimpizma

U suradnji s Hrvatskom olimpijskom akademijom djeca će na zabavan i kreativan način doznati odgovore na pitanja poput: Gdje i kako su nastale Olimpijske igre? Što predstavljaju olimpijeski krugovu? Što je olimpijski sport? Cilj ove edukativne radionice je promicanje sporta među djecom istovremeno ih učeći prijateljstvu, razumijevanju različitosti, nenasilju i natjecanju u fair play ozračju. Djeca se, među ostalim, potiču na sustavno tjelesno vježbanje i uključenje u sportske aktivnosti.

Edukativne EKO JGL radionice „BEZ MIKROPLASTIKE BEZ BRIGE“:

Pažljivim odabirom proizvoda bez mikroplastike, recikliranjem i ponovnim korištenjem uporabnih predmeta – izravno utječemo na naše zdravlje, na očuvanje prirodnih resursa i smanjenje količine otpada. Kroz igru i kreativno učenje, edukativne JGL radionice „Bez mikroplastike bez brige“ podsjećaju nas na ekološke vrijednosti koje doprinose kvaliteti života.

SMANJI

Igrajući memori praktično pokazujemo kako mikroplastika šteti okolišu te učimo na koji način možemo smanjiti negativan utjecaj koristeći proizvode koji ne sadrže mikroplastiku poput Aqua Marisa, prirodne materijale, javni prijevoz, višekratne boce…

PONOVNO UPOTRIJEBI

U našem mini laboratoriju učimo gdje završavaju brojni plastični predmeti oko nas, na koji način štete okolišu i postaju opasni za naše zdravlje. U radionici crtanja, šivanja i dizajniranja, naš je fokus na izradi platnenih vrećica koje možemo višekratno koristiti i koje su ekološki prihvatljive.

RECIKLIRAJ

Učimo pravilno razvrstavati papir, plastiku, metal, staklo i komunalni otpad. U zanimljivoj igri u kojoj je vrijeme ključno, stječemo nova znanja te razvijamo pozitivne navike koje doprinose očuvanju okoliša i odgovornom postupanju s otpadom.

Radionica modeliranja balona i izrade cirkuskih rekvizita

Djeca će saznati kako od duguljastih balona napraviti psa, cvijet, sablju i slično. Sve balone koji sami izmodeliraju, djeca odnose sa sobom. Također, svi će uz stručnu pomoć moći izraditi loptice i poi trakice koje onda mogu ponijeti kući. 

Čitaonica “Pobješnjeli Flegi”

Nakon prošlogodišnje priče “Izgubljeni Flegi” stiže nam njegov nastavak o  maci Viki, jednoj lisici i njihovom posjetu veterinaru!

Ovu edukativnu slikovnicu  izdala je Koordinacijska radna skupina za zaštitu životinja PGŽ- “KRAS”.

Čarobne naočale

Za Majčin dan djeca će se prepustiti  mašti i oslikati svijet koji vide kroz čarobne naočale.

Putujući znanstvenici

Putujući znanstvenici projekt je namijenjen djeci vrtičke i osnovnoškolske dobi. Svrha projekta je zainteresirati mlađe generacije za prirodne znanosti, odnosno popularizacija znanosti, pokazujući im najjednostavnije, ali i najzanimljivije pokuse čije „kemikalije“ svi imamo kod kuće. Također, ovim se projektom potiče i razmišljanje te zaključivanje djece na temelju njihovog znanja iz svakodnevnog života. Djeca će sama izvoditi eksperimente uz pomoć studenata biotehnologije.

Sportski kutak

U sportskom kutku djeca će kroz različite sportske rekvizite, poligone i igre, uz kineziologe razvijati biotička motorička znanja te poticati prirodna kretanja i usavršavati motoričke sposobnosti na zabavan način.

Gumeni dvorac

Ove godine stiže neizostavan dvoran na napuhavanje u prigodnom obliku dupina.

Osim što će se odlično zabaviti, mališani će moći razviti motoriku, koordinaciju ruku i očiju i spretnost. Djeca uče prostornu svijest, grade mišiće i dobivaju snagu dok skaču i igraju se.

Program drugog kostrenskog outdoor festivala za djecu otvorit će predstava Klaun Kinsky, a publiku će kroz program voditi Dražen Turina – Šajeta.

Za ugostiteljski dio zadužen je food truck Capra – Istrian street food.

Sve informacije o programima mogu se pronaći na :

Facebook: Kostrena kids outdoor – KaKaO 2023.

Web: https://sva-lica-platka.eu/kids-outdoor-kakao/

JELJA 14.5.

10.30 h  PREDSTAVA “KLAUN KINSKY”

10 – 15 h  GUMENI DVORAC

10 – 14 h  SPORTSKI KUTAK 

11 – 14 h MALA ŠKOLA BICIKLIZMA

11 – 15 h EKO RADIONICA

11 – 11.45 h -MODELIRANJE BALONA

12 – 12.45 h IZRADA CIRKUSKIH REKVIZITA

11 – 13 h KREATIVNA RADIONICA “ČAROBNE NAOČALE”

12 – 15 h PUTUJUĆI ZNANSTVENICI

12 & 14 h ČITAONICA “POBJEŠNJELI FLEGI”

+ oslikavanje lica

* Food truck za gladne i žedne 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari