DOBRA SURADNJA

U Gradu Rijeci održan prijem za počasnog konzula Republike Sjeverne Makedonije u Republici Hrvatskoj

Tijekom susreta u Salonu Grada Rijeke razgovaralo se o dosadašnjoj dobroj suradnji Hrvatske i Makedonije te o budućem promicanju i razvoju prijateljskih odnosa između dviju država na dobrobit građana obiju zemalja.

Gradonačelnik Filipović podsjetio je kako u Rijeci dugi niz godina djeluje Makedonsko kulturno društvo Ilinden s kojim Grad Rijeka ima uspješnu suradnju kao i s predstavnicima Vijeća makedonske nacionalne manjine.

„Najčešće surađujemo u projektima vezanima za kulturu i očuvanje jezika te podupiremo projekte u organizaciji pripadnika makedonske nacionalne manjine, što ćemo činiti i ubuduće. Grad Rijeka je 2009. u Rijeci, odnosno 2011. godine u Bitoli potpisao i Sporazum o prijateljstvu dvaju gradova pa se nadamo da ćemo i to prijateljstvo u budućnosti osnažiti nekim novim projektima. Rijeku i Makedoniju povezuju i karnevali pa tako svake godine Riječki karneval pohode grupe iz Makedonije, a naše karnevalske grupe sudjeluju na poznatom karnevalu u Strumici“, rekao je gradonačelnik Filipović i dodao kako se nada uspješnoj i produktivnoj budućoj suradnji s konzulom Delovim.

Počasni konzul Zlatko Delov istaknuo je da je njegovo područje interesa razvijanje suradnje dviju zemalja na ekonomskom i gospodarskom planu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari