ZA DJECU I RODITELJE

Galerija | I ovogodišnji KaKaO „indoor“ u Kostreni bio je hit! Ovogodišnja atrakcija bio je biciklistički poligon

Iako je kiša KaKaO preselila u Sportsku dvoranu Kostrena, zanimljiv program privukao je veliki broj djece i roditelja

Nakon uspješnog prošlogodišnjeg pilot projekta Kostrena kids’ outdoor „KaKaO“, Turistička zajednica općine Kostrena u suradnji s Društvom sportske rekreacije Kvarner nastavila je s organizacijom ovog hvalevrijednog projekta za djecu (i roditelje).

Ovogodišnja atrakcija bio je biciklistički poligon Team Rodea u kojem su se svi željeli okušati, a da bi sve bilo sigurno zaslužni su bili volonteri iz biciklističkog kluba. Keindl sport osigurao je nekoliko bicikala kako bi svi mali posjetitelji mogli uživati u vožnji.

Pogledajte videoprilog Kanala Ri:

U pauzi od bicikliranja, djeca su imala prilike ponešto i naučiti o servisiranju i održavanju svojih bicikala.

Predstava Klaun Kinsky na samom otvorenju zabavila je mališane koji su nakon toga pohrlili na radionice. Najmlađi su se igrali u svom kutku te uvijek zabavnom gumenom dvorcu, a oni malo stariji imali su prilike naučiti ponešto o olimpizmu, isprobati sportske poligone, štafetne igre i rješavati kreativne zadatke na temu Olimpijskih igara koje im je pripremila Hrvatska olimpijska akademija.

Djecu su zainteresirali i zanimljivi pokusi koje su mogli provoditi na radionici Putujućih znanstvenika uz pomoć studenata biotehnologije te eko radionica u organizaciji JGL d.d. Cilj ovih radionica je približiti djeci problem i štetnost mikroplastike u morskom okolišu s naglaskom na edukaciji, kako i na koji način oni mogu pomoći njenom smanjenju i očuvanju okoliša, u čemu ključnu ulogu ima odgovorno postupanje s otpadom.

Prošlogodišnja čitaonica edukativne priče Izgubljeni Flegi dobila je svoj nastavak pa su djeca željno iščekivala saznati nove zgode i nezgode simpatičnog Flegija.Kroz priču i zanimljive likove saznali su nešto novo o kućnim ljubimcima i kako o njima brinuti.

Radionicom „čarobne naočale“, riječkog brenda naočala Damir Tau obilježen je i Majčin dan tako što su djeca imala priliku nacrtati nešto posebno za svoje mame, ono što bi im zaželjeli gledajući kroz „ružičaste naočale“.

Za osvježenje sudionika pobrinuo se Istrian street food Capra dok je dobru atmosferu tijekom čitavog dana održavao Dražen Turina – Šajeta.

Cjelokupni program bio je u potpunosti besplatan, a njegovu kvalitetu nesumnjivo najbolje potvrđuje smijeh i radost djece. Da se ovakvi programi što češće organiziraju u Kostreni, poželjeli su i njihovi roditelji.

Foto: Davor Dragičević

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari