I turistički vodiči spremni za EPK 2020: Udruženje obrtnika Rijeka organiziralo radionicu kreiranja priča!

Stvaranje priča i interpretacija osnovni su alati rada turističkog vodiča

U organizaciji Udruženja obrtnika Rijeka, Bakar, Kraljevica, Čavle, i Kostrena, pri kojem odnedavno djeluje i Sekcija turističkih vodiča, protekli vikend održana je radionica kreiranja priča s naglaskom na teme programa Europske prijestolnice kulture. Radionicu je vodila dr. sc. Romana Lekić, pročelnica Odjela za turizam na Edward Bernays visokoj školi za komunikacijski menadžment u Zagrebu.

Stvaranje priča i interpretacija osnovni su alati rada turističkog vodiča, stoga je praćenje trendova suvremenog turizma i stalno brušenje, usavršavanje vještina uistinu potrebno. Dvodnevnom radionicom obuhvaćen je presjek suvremenih trendova u turizmu, posebice kreiranja doživljanja, uključivanja svih 5 osjetila u iskustvo posjeta, upravljanje negativnim obilježljima i slično, a sve s jasnim ciljem stvaranja bolje turističke priče, koja će biti najboljim jamcem trajnog turistističkog uspjeha.

Turistički vodiči u tom procesu imaju ključnu ulogu, zbog činjenice kako su upravo vodiči ti koji prenose poruke u neposrednom kontaktu s gostima pa je ulaganje u usavršavanje komunikacijskih vještina i alata od velike važnosti.

Radionicom je na najbolji mogući način spojena teorija i praksa, jer su vodiči uz pomoć Romane Lekić stvorili 4 potpuno nove temetske ture. Radi se o vođenim razgledima grada Rijeke i okolice kojima se tematiziraju važni povijesni momenti, ljudi, ali i tradicija i atmosfera ovih krajeva.

Rezultat rada su ideje i struktura za četiri posve nova programa – Rock u komunizmu iliti Long play tour, Val, koji povezuje Rječinu i more, tura Riječka avangarda iliti Šta da, da ne? te program Life is carnival kojim se namjerava našim gostima predstaviti halubajski kraj i maškarana tradicija.

Ture predstavljaju novi turistički proizvod koji namjeravaju ponuditi gostima, ne samo u 2020. nego i u godinama koje slijede. Jer Rijeka ima što pokazati, a naročito što za ispričati!

Udruženje obrtnika Rijeka pružilo je financijsku i logističku podršku vodičima, pokazujući još jednom predanost razvoju dobrih obrtničkih priča.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari