I turistički vodiči spremni za EPK 2020: Udruženje obrtnika Rijeka organiziralo radionicu kreiranja priča!

Stvaranje priča i interpretacija osnovni su alati rada turističkog vodiča

U organizaciji Udruženja obrtnika Rijeka, Bakar, Kraljevica, Čavle, i Kostrena, pri kojem odnedavno djeluje i Sekcija turističkih vodiča, protekli vikend održana je radionica kreiranja priča s naglaskom na teme programa Europske prijestolnice kulture. Radionicu je vodila dr. sc. Romana Lekić, pročelnica Odjela za turizam na Edward Bernays visokoj školi za komunikacijski menadžment u Zagrebu.

Stvaranje priča i interpretacija osnovni su alati rada turističkog vodiča, stoga je praćenje trendova suvremenog turizma i stalno brušenje, usavršavanje vještina uistinu potrebno. Dvodnevnom radionicom obuhvaćen je presjek suvremenih trendova u turizmu, posebice kreiranja doživljanja, uključivanja svih 5 osjetila u iskustvo posjeta, upravljanje negativnim obilježljima i slično, a sve s jasnim ciljem stvaranja bolje turističke priče, koja će biti najboljim jamcem trajnog turistističkog uspjeha.

Turistički vodiči u tom procesu imaju ključnu ulogu, zbog činjenice kako su upravo vodiči ti koji prenose poruke u neposrednom kontaktu s gostima pa je ulaganje u usavršavanje komunikacijskih vještina i alata od velike važnosti.

Radionicom je na najbolji mogući način spojena teorija i praksa, jer su vodiči uz pomoć Romane Lekić stvorili 4 potpuno nove temetske ture. Radi se o vođenim razgledima grada Rijeke i okolice kojima se tematiziraju važni povijesni momenti, ljudi, ali i tradicija i atmosfera ovih krajeva.

Rezultat rada su ideje i struktura za četiri posve nova programa – Rock u komunizmu iliti Long play tour, Val, koji povezuje Rječinu i more, tura Riječka avangarda iliti Šta da, da ne? te program Life is carnival kojim se namjerava našim gostima predstaviti halubajski kraj i maškarana tradicija.

Ture predstavljaju novi turistički proizvod koji namjeravaju ponuditi gostima, ne samo u 2020. nego i u godinama koje slijede. Jer Rijeka ima što pokazati, a naročito što za ispričati!

Udruženje obrtnika Rijeka pružilo je financijsku i logističku podršku vodičima, pokazujući još jednom predanost razvoju dobrih obrtničkih priča.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari