DRUŽENJE S GRADONAČELNIKOM

Idemo na ‘Kavu s gradonačelnikom’! Mladi, ako želite nešto promijeniti u Rijeci, pokrenuti inicijativu… – evo prilike

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U sklopu projekta “Grad po mjeri” mladih, na Kavu s gradonačelnikom pozivaju se svi mladi koji žele nešto promijeniti u gradu, iskoristiti sredstva iz Fonda za mlade Grada Rijeke, ili pak pokrenuti neku novu inicijativu u svom kvartu.

Projekt “Grad po mjeri” mladih u suradnji s Gradom Rijeka provode Centar tehničke kulture Rijeka i Udruga Delta. Projekt mladima u dobi od 15 do 30 godina nudi mogućnost da se aktivno uključe u Program za mlade Grada Rijeke. Planirano je 12 događanja, a prvi je kava s gradonačelnikom.

Na Kavi s gradonačelnikom mladi će moći saznati što je to Program za mlade, zašto je on bitan Gradu Rijeci, ali i kakvu kavu voli riječki gradonačelnik Marko Filipović, gdje je pije, kakav je bio kada je bio mlad, koje su mu stvari bile važne, kako je postao aktivan u svojoj zajednici.

Na Kavu s gradonačelnikom mladi se mogu prijaviti putem online prijavnice sve do petka, 24. veljače 2023., u 12 sati.

Nakon kave, svi sudionici podrobnije će se upoznati s Programom za mlade, točnije njegovim trima razvojnim stupovima: obrazovanje i (samo)zapošljavanje mladih, dobrobit i osamostaljivanje mladih te poticanje, osnaživanje i dijalog s mladima.

Metodom world caffea i ugodnim druženjem s ambasadorima Programa za mlade (predstavnicima različitih odjela Grada Rijeke) uz koordinaciju iskusnih osoba koje rade s mladima zajednički će se promisliti svaki razvojni stup te načini kako potaknuti bolju suradnju mladih i predstavnika Grada Rijeke u realizaciji Programa za mlade koji će uistinu i odgovoriti na njihove potrebe. Na kraju tog intenzivnog dana, zaključci će se objediniti i prezentirati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari