Galerija | IKA Noćna regata tradicijskih barki oduševila posjetitelje. Pogledajte kako je protekao i zabavni popratni program

Poseban dan u Iki započeo je programom namijenjenim najmlađima

Prošle godine započet je niz regata tradicijskih barki koje se provode u sklopu europskog projekta “Interpretacija 300 let škvera va Ike”. Nositelj projekta je Grad Opatija a ima za cilj zaštitu prirodnih resursa te valorizaciju i interpretaciju kulturne, primorske i ribarske baštine. U nedjelju je održana treća regata koja je oduševila svojim noćnim izdanjem.

Poseban dan u Iki započeo je programom namijenjenim najmlađima. Kreativne i edukativne radionice na temu izrade jedrenjaka od naplavina koju je vodila akademska umjetnica Tanja Blašković, gastro radionica Damjana Miletića na temu važnosti konzumacije ribe na koju se nadovezao cooking show chefa Vlade Božurića i prezentacija ribarskog pribora Duška Jeličića Duleta privukao je velik broj djece iz raznih krajeva Hrvatske, Slovenije i Njemačke.

Uslijedilo je finale – regata na kojoj je sudjelovalo 12 tradicijskih barki u tri kategorije, a impozantnu sliku noćne regate popratila je brojna publika u cijeloj uvali.

Pod vodstvom Roberta Mohovića, alfe i omege tradicijskh plovila i regata na ovim područjima, vodila se zanimljiva borba na regatnom polju. Po završetku plova svi sudionici su predstavljeni publici te nagrađeni velikim pljeskom, a potom su proglašeni najbolji u kategorijama Vele barke, Pasare i Guci.

Pehare im je uručio opatijski gradonačelnik Fernando Krigin, dok se nakon podjele priznanja zabava nastavila uz prigodnu glazbu i ugostiteljsku ponudu.

te brojnoj publici, među kojom je bio velik broj domaćih i stranih gostiju, ponudila atraktivan program.

Photo: Omnes.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari