TEŽAK ZADATAK

Video | Velika potraga za studentskim smještajem u Rijeci: Evo koje su opcije i koliko to košta

Upisi na fakultete su u tijeku, a oni koji će studirati daleko izvan svog prebivališta u potrazi su za smještajem

Najpovoljniji su studentski domovi gdje se subvencionirana cijena, barem u Rijeci kreće se od 51 do 74 eura.

Mjesto je teško dobiti, no vrijediti pokušati. Do 26.srpnja studenti se mogu prijaviti na natječaj Studentskog centar Rijeka.

“Trenutno smo zaprimili oko 1400 prijava, svake godine se broj kreće oko 1900, 2000, tako da uvijek bude velika zaintresiranost.”, kaže Marta Slavoj, rukovoditeljica za kadrovske i pravne poslove Studentskog centra Rijeka.

Kapaciteti koji se nude u studentskim naseljima na kampusu i Ivan Goran Kovačić na Podmurvicama te učeničkom domu Lovran zajedno iznose oko 1300 mjesta, što znači da će oko 700 studenata morati potražiti privatni smještaj.

“Mi imamo u planu objaviti konačne rang liste do 9. kolovoza, no nadamo se da će to možda biti i prije.”, dodaje Marta Slavoj, rukovoditeljica za kadrovske i pravne poslove Studentskog centra Rijeka.

“Za profesore nudimo apartmane u oba studentska naselja a u sklopu Studentskog centra Rijeka, ako su na raspolaganju, nudimo i studentske sobe. Za studente naravno nudimo smještaj u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama.”, kaže Neža Kurilić, rukovoditeljica smještajnih kapaciteta Studentskog centra Rijeka.

U ljetnom periodu kapaciteti su na raspolaganju za polaznike ljetnih škola, edukacija i seminara, ali i turistima.

“Tijekom ljeta, kada studenti ne ostvaruju pravo na subvencionirano stanovanje, smještaj se nudi na riječkom turističkom tržištu što je iz godine u godinu sve više prepoznato.”, dodaje Neža Kurilić.

Studentski centar pripremio je i brošuru koja detaljno prikazuje sve mogućnosti smještaja – od studentskih i učeničkih domova i hostela pa do privatnog smještaja kao i facebook stranicu kako bi olakšao studentima ovaj nimalo lak zadatak, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari