U ŠIBENIKU

Imamo najboljeg konobara, hotel, marinu, domaćicu… U PGŽ stiglo čak 8 nagrada na Danima hrvatskog turizma!

Na tradicionalnom susretu turističkih djelatnika – Danima hrvatskog turizma (DHT) u Šibeniku dodijeljen je prvi dio nagrada, a čak osam priznanja otišlo je u Primorsko-goransku županiju.

U organizaciji Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore i Ministarstva turizma i sporta, nagrade su se dodjeljivale u kategorijama za destinacije godine, nagrade poslovnom sektoru (Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku), ljude u turizmu te za projekte u sklopu programa „Promocija zanimanja“.

„Svi ste vi pobjednici, zahvaljujući vama Hrvatska je danas jedna od top destinacija na Mediteranu“, naveo je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Za najboljeg djelatnika u zdravstvenom turizmu proglašen je prof. dr. sc. Viktor Peršić, ravnatelj Thalassotherapije Opatija.

„Iznimno sam ponosan na nagradu, ali morate znati da je u našem poslu uspjeh uvijek djelo timskog rada, svih naših djelatnika. Sretan sam i zbog toga što je nagrada došla u tjednu kada smo obilježavali 65 godina rada naše ustanove“, naveo je ravnatelj Peršić.

Među nagrađenima su i Hotel Istra u Opatiji u kategoriji hotela s tri zvijezdice.

Najboljom velikom marinom proglašena je Marina Punat, a malim obiteljskim hotelom Vila Rova u Malinskoj. Restoran Nobilion u Hotelu Ikador dobio je nagradu za najbolju gastro ponudu.

Tami Sokoloić iz Novog Vinodolskog proglašen je najboljim agencijskim djelatnikom.

Rabljanin Žarko Plješa najboljim konobarom, a Crikveničanka Sandra Stanić najboljom hotelskom domaćicom.

Malom Lošinju dodijeljeno je priznanje u kategoriji najuspješnija destinacija održivog turizma.

Vrijedi istaknuti i kako je Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Ike sudjelovalo u izradi nacionalne Strategije razvoja održivog turizma do 2030. godine.

Uz ministricu turizma i sporta Nikolinu Brnjac nagrade su uručivali i direktor HTZ-a Kristjan Staničić, predsjednik HGK Luka Burilović i gradonačelnik Šibenika Željko Burić, a manifestaciji su prisustvovali župan Zlatko Komadina i zamjenica župana Marina Medarić.

Na večerašnjoj završnici DHT-a bit će uručeno deset glavnih nagrada.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari