150 TISUĆA KUNA NA RASPOLAGANJU

Imate inovativnu ideju? Zaklada FIPRO nudi do 50 000 kuna za pokriće troškova i realizaciju

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Grad Rijeka i Zaklada FIPRO objavili su Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu nepovratnih subvencija za mjeru Sufinanciranje razvoja komercijalizacije inovativnog proizvoda ili usluga.

Što se želi postići programom subvencioniranja?

Predmet ovog javnog poziva je dodjela nepovratnih subvencija temeljem mjere Sufinanciranje razvoja komercijalizacije inovativnog proizvoda ili usluga iz Općeg programa mjera poticanja razvoja poduzetništva na području grada Rijeke. Poticanjem ulaganja u razvoj inovacija te primjenu (komercijalizaciju) rezultata istraživanja u poslovne aktivnosti postojećih ili budućih poduzetnika, utječe se na stvaranje ili povećanje njihove konkurentnosti.

Koliko sredstava mogu dobiti poduzetnici?

U sklopu Javnog poziva na raspolaganju je 150 tisuća kuna, a pojedinom natjecatelju mogu se dodijeliti sredstva u minimalnom iznosu od 35 tisuća kuna te maksimalnom iznosu od 50 tisuća kuna.

Za koja se ulaganja može dobiti subvencija?

Nepovratne subvencije se dodjeljuju za pokriće dijela prihvatljivih troškova razvoja i komercijalizacije inovativnog proizvoda ili usluga.

Prihvatljivi troškovi:

  • Troškovi instrumenata, opreme, alata i materijala nastali izravno uslijed razvoja projektne ideje,
  • Troškovi izrade prototipa, ispitivanja te testne primjene inovativnog proizvoda ili usluge,
  • Troškovi istraživanja temeljem ugovora s drugim stranama,
  • Troškovi stjecanja, potvrđivanja i zaštite patenata i ostale nematerijalne imovine (intelektualnog vlasništva),
  • Troškovi promidžbe u postupku pripreme za izlazak na tržište te aktivnosti razvoja prodajnih kanala,
  • Troškovi plaće novozaposlenih osoba na projektu u visini do 50% prosječne mjesečne neto plaće u Republici Hrvatskoj za 2018. godinu.Svi prihvatljivi troškovi po pojedinoj prijavi sufinanciraju se u visini od 80% troškova bez PDV-a, a troškovi se priznaju ukoliko nastanu u roku od šest mjeseci nakon dana raspisivanja javnog poziva.

Tko ima pravo podnošenja prijave?

Javni poziv je otvoren za tvrtke s područja grada Rijeke te fizičke osobe – nositelje inovativnih ideja koji su spremni registrirati gospodarsku djelatnost na području grada Rijeke.

Na koji se način podnose prijave?

Prijava na Javni poziv dostavlja se na adresu: Zaklada FIPRO (zgrada Znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci), R. Matejčić 10, 51000 Rijeka; zaduženog za operativnu provedbu mjere Sufinanciranje razvoja komercijalizacije inovativnog proizvoda ili usluga.
Do kada se podnose prijave?
Javni poziv je otvoren do 15. lipnja 2021. godine do kraja dana (23,59 h). Lista korisnika koji ostvare pravo na subvencije po ovom Javnom pozivu, objavit će se na web stranici Zaklade FIPRO do 15. srpnja 2021.

Gdje se mogu dobiti dodatne informacije?

Javni poziv objavljen je na službenoj web stranici Zaklade FIPRO,  gdje se mogu dobiti i dodatne informacije.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views