KD KOZALA

KD Kozala proširuje i uređuje groblje za ukop kućnih ljubimaca!

Gradonačelnik Vojko Obersnel održao je svoj posljednji kolegij u ovom mandatu na kojem je govorio o kakvoći mora u Rijeci pred sezonu kupanja, upisima u dječje vrtiće More, Rijeka i Sušak, mjerama pomoći zakupnicima te mogućnosti ponovnog ukopa kućnih ljubimaca.

Groblje kućnih ljubimaca u naselju Lukovići u Rijeci formirano je početkom 20. stoljeća i jedno je od najstarijih u Europi, a služilo je za ukapanje kućnih ljubimaca. S obzirom na to da je Zakonom o veterinarstvu zabranjeno ukapanje kućnih ljubimaca (koji nisu kremirani) KD Kozala je prestalo s ukopima kućnih ljubimaca. Brigu o groblju preuzeo je Grad Rijeka, a površina groblja je očišćena i hortikulturno uređena.

Kako je pojasnio gradonačelnik, zbog sve većeg interesa vlasnika kućnih ljubimaca odlučeno je da se navedeno groblje iznova koristi za ukope kućnih ljubimaca koji su kremirani. U tu će se svrhu postojeće groblje proširiti na prostor susjedne parcele na kojem se trenutno nalazi agility park za kućne ljubimce. KD Kozala d.o.o. naručilo je izradu projekta uređenja zelene površine cca 500 m² namijenjene za pohranu urni s posmrtnim ostatcima kućnih ljubimaca. Urne će se pokapati u zemlju odnosno u ukopanu betonsku kazetu ili pretince. Planirano je sveukupno 173 ukopna mjesta.  Uređenje i opremanje groblja kućnih ljubimaca bit će realizirano do prve polovice srpnja dovršetkom čega se mogu očekivati prvi ukopi.

S obzirom na to da se u dogledno vrijeme planira dovršiti i izgradnja krematorija na Centralnom groblju Drenova za kremiranje pokojnika, KD Kozala d.o.o. je pri Trgovačkom sudu u Rijeci registriralo dopunu djelatnosti za kremiranje pokojnika, kao i za upravljanje grobljem za kućne ljubimce, kremiranje i ukop kućnih ljubimaca i njihovih posmrtnih ostataka, prijevoz mrtvih kućnih ljubimaca i njihovih posmrtnih ostataka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari