OPREZ

Incident prilikom popisa stanovništva; Popisivačicu u Jelenju ugrizao pas!

U utorak 28. rujna krenulo je popisivanje stanovništva, građani su se do tada mogli samopopisati na web stranicama.

Popisivači su krenuli na teren za sve one koji se nisu popisali samostalno. U Općini Jelenje u četvrtak 30.rujna došlo do incidenta, naime jednu od popisivačica je ugrizao pas. Iz Općine Jelenje su se oglasili i poslali apel svim vlasnicima pasa:

”Poštovani,

Obavještavamo Vas da se tijekom četvrtak na području naše Općine dogodio incident u kojem je jednu popisivačicu ugrizao pas.

Kako bi spriječili ponavljanje takvih događaja, koji mogu imati i teže tjelesne posljedice za popisivače, te prekršajnu odgovornost za vlasnika psa, molimo Vas da na Vašim web portalima obavijestite mještane Općine Jelenje da za vrijeme trajanja popisa stanovništva koje će trajati do 17.10.2021.g., s mogućnošću produljenja do 29.10.2021.g., svoje pse ukoliko se nalaze u nezaključanim dvorištima drže u svojim domovima, te da onemoguće izlazak psa na javne površine.

Isto tako, molimo da obavijestite mještane da sudjeluju u popisu stanovništva koji se provodi na način da daju točne podatke kod popisivanja stambenih i/ili nestambenih objekata, te članova kućanstava koje se popisuje. Nadalje, da u slučaju da ih popisivač ne zatekne kod kuće, da mještani kontaktiraju navedeni broj mobitela popisivača koji će biti naznačen na ostavljenoj obavijesti, radi dogovora o terminu popisivanja.

Unaprijed se zahvaljujem”

VIDEO DANA:

I.B.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari