PRESTIŽNE NAGRADE

Ines Kinkela iz Matulja među najboljim hrvatskim obrtnicima

Dodijeljene su prestižne nagrade najboljim hrvatskim obrtnicima

Među ovogodišnjim laureatima najvišeg priznanja, Statue i Plakete „Zlatne ruke“, za dugogodišnji uspješan rad u obrtu i izniman doprinos razvoju hrvatskog obrtništva, je Ines Kinkela, vlasnica ugostiteljskog obrta „Kinkela“ iz Matulja.

Najveća godišnja svečanost Hrvatske obrtničke komore održana je pod visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske, a uz brojne visoke uzvanike svečanosti su nazočili predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i Predsjednik saborskog Odbora za gospodarstvo Žarko Tušek, potpredsjednik Hrvatskog sabora Davorko Vidović, potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, župan Zlatko Komadina i drugi uzvanici.

Na Svečanoj Akademiji su najzaslužnijim hrvatskim obrtnicama i obrtnicima dodijeljene prestižne nagrade. Time je i ove godine tradicionalno obilježen Dan Hrvatske obrtničke komore, spomen na održavanje obnoviteljske Skupštine 1. srpnja 1994. godine, kada su hrvatski obrtnici prvi put dobili svoj zakon – Zakon o obrtu, ali i svoju Komoru.

Predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dalibor Kratohvil u svom je obraćanju čestitao dobitnicima te zahvalio hrvatskim obrtnicama i obrtnicima na hrabrosti, marljivosti i ljubavi s kojom pristupaju svojem poslu, na njihovom doprinosu očuvanju tradicije te doprinosu razvoju hrvatskog gospodarstva.

„Danas nas je oko 107 tisuća i zapošljavamo više od 215 tisuća ljudi, 7 posto nas je više u odnosu na prošlu godinu. Samo u svibnju imamo 1.305 obrta više. Riječ je o ogromnoj snazi koja raste i jednom od najvitalnijih segmenata hrvatskog gospodarstva.“, zaključio je te pozvao predstavnike Vlade i državnih institucija da aktivno i zajednički rade na unapređenju okruženja za poslovanje domaćih obrtnika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari