MODERAN KONCEPT

Investicijom PGŽ u Domu za starije osobe u Voloskom uređen Park seniora

U Domu za starije osobe „Volosko“ uspješno je dovršena druga faza projekta uređenja Parka seniora, investicija vrijedna preko 2 milijuna kuna

Uključivala je postavljanje lifta čije su dimenzije dovoljne za prijevoz nepokretnih stanara, uređenje pristupne staze, postavljanje zaštitnih ograda te hortikulturno uređenje okoliša.

Prostorom dominiraju „pametna“ arhitektonska rješenja čime su otklonjene građevinske prepreke koje ograničavaju pokretljivost slabo pokretnih korisnika.

Prema riječima župana Zlatka Komadine ovom investicijom stvoren je jedinstven prostor za boravak korisnika na otvorenom, a nastavak je to županijskih ulaganja u podizanje standarda ustanova za smještaj najstarijih stanovnika naše Županije.

Dovršetkom hortikulturalnog uređenja, Dom u Volovskom imat će jednu od najljepših okućnica koja se uklapa u atraktivnu vizuru opatijskih parkova. Uređena će biti opuštajuća aromaterapijska oaza te prostor predviđen za provođenje radno terapijskih i rekreativnih aktivnosti na otvorenom.

Park seniora savršeno se uklapa u moderni koncept pružanja socijalnih usluga po E-Qalin sustavu kvalitete jer istovremeno stvara pozitivan učinak za stručne radnike kroz jednostavnije obavljanje svakodnevnih radnih zadataka kao i boravak stanara koji su dobili uvjete za povećanu pokretljivost te kvalitetne sadržaje na otvorenom.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views