DANI OTVORENIH VRATA

Video | Irci stigli po radnike u Rijeku, pogledajte kakve poslove nude pod kojim uvjetima!

Irska tvrtka Musgrave u Rijeci organizira Dane otvorenih vrata. Više u video prilogu!

Rijeka bi uskoro mogla ostati bez još stanovnika. Irska tvrtka za maloprodaju, veleprodaju i usluživanje hrane Musgrave ponovo zapošljava. Razgovore za posao skladištara I vozača kamiona kao i prezentaciju tih poslova provode u našem gradu.

Irci traže ljude za poslove skladišnog radnika i vozača kategorije CE i E u Irskoj! Minimalna plaća je od 2200 do 2500 eura mjesečno, a isplata je tjedna.

“Isplata je tjedna. Imamo dvije vrste ugovora, za dnevni i noćni rad. Naši kandidati mogu očekivati minimalnu plaću u iznosu od 2200 do 2500 eura mjesečno.”, kaže Dawn Nugent, direktor za zapošljavanje u Irskoj za Kanal Ri.

Suradnja MUSGRAVE-a s Hrvatskom traje već 8 godina.

“Zaposlili smo već oko 600 ljudi iz Hrvatske. Neki dođu sami, neki povedu i svoju obitelj, ženu i djecu. U mogućnosti smo primiti sve ljude, upisati im djecu u školu. Također nudimo i smještaj. Nismo imali sve ove mogućnosti prije 8 godina, ali svake godine naša ponuda je sve veća.”, dodaje Dawn Nugent.

Osim odlične plaće, MUSGRAVE svojim zaposlenicima nudi usavršavanje i edukacije.

“Ja sam počeo kao obični radnik, to se zove picking, pikanje hrane i tako, pikanje artikala i toga, ali sada vozim viljuškara, sad sam u školi, akademiji za kamion.”, kaže Aleksandar Vedrić, viljuškar u MUSGRAVE-u.

Aleksandar je u Irsku otišao prije 5 godina, a evo što ga je navelo na taj korak:

“Mala plaća, troje djece, žena nezaposlena… jednostavno moraš nešto poduzeti. Bila je prilika koja se ne propušta. Posao, smještaj, sve u jednom – tako da, ajmo probat.”, pojašnjava Aleksandar.

Hrvati se u Irskoj, zahvaljujući sličnosti s Ircima, odlično snalaze.

“Posjedujemo sličnu kulturu, povijest, interese. Nama je, kao i vama, bitna obitelj, muzika, volimo hranu, piće.”, mišljenja je Dawn Nugent.

Jedini problem u Irskoj je smještaj, ali tvrtka MUSGRAVE prvih 6 tjedana – uz niz drugih pogodnosti – nudi i besplatan smještaj.

“Nakon toga ostaju u istome dokle god su naši zaposleni, dajemo im ugovor za stalno, direktno za firmu, plaćamo im avionsku kartu i pomažemo im pri izradi bankovnog računa i PPS broja.”, dodaje Dragica Majić zadužena za ljudske resurse.

“Ti u 6 tjedana možeš vidjeti i da li je to za tebe, da li ti Irska paše, da li ti posao paše. U 6 tjedana stekneš razna prijateljstva.”, otkriva vozač viljuškara Aleksandar Vedrić.

Dragica je u Irsku odlučila otići godinu dana nakon njenog muža. Tamo je punih 5 godina.

“On je tada i započeo raditi za MUSGRAVE. I znači od prvog dana od kad je s njima više nije izlazio iz te firme. Ja sam završavala fakultet u Hrvatskoj i nakon godinu dana sam se odlučila i ja ići za njim. Trenutno radim u MUSGRAVE-u u ljudskim resursima.”, otkriva Dragica Majić.

Ukoliko ste zainteresirani, prijaviti se za posao možete još tijekom sutrašnjeg dana u Rijeci, a nakon toga MUSGRAVE će nastaviti put Pule i Splita, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari