ISPRED PALAČE MODELLO: Pokrenut sat koji odbrojava vrijeme do početka Europskih sveučilišnih igara Zagreb-Rijeka 2016.

Ispred Gradske knjižnice Rijeka odnosno Palače Modello večeras je svečano pokrenut sat koji će službeno odbrojavati vrijeme preostalo do početka Europskih sveučilišnih igara Zagreb – Rijeka 2016. (ESI 2016)

Riječ je o najvećeg multi-sportskom događaju u povijesti Republike Hrvatske koji će okupiti na tisuće studenata-sportaša. Ova nova riječka znamenitost, sat koji odbrojava vrijeme do početka, uveseljavat će i informirati prolaznike ali i ukrasiti glavnu gradsku šetnicu.

Sat su simbolično prvi puta pokrenuli Vojko Obersnel, riječki gradonačelnik, prof.dr.sc. Snježana Prijić Samaržija, prorektorica Sveučilišta u Rijeci i Haris Pavletić, zamjenik predsjednika Europskih sveučilišnih igara.

Foto: screenshot Dnevnik HRT
Foto: screenshot Dnevnik HRT

Nazočne su kratkim programom zabavili riječki zbor Rijeka – Sempre Allegro i plesna skupina Flame, najmlađima s enajviše svidjela maskota Igara – već popularni Hrki – a svečanost je iskorištena i kako bi volonteri Igara predstavili neke od 21 sportova koji će biti zastupljeni na Igrama.

Podsjetimo, zainteresirani studenti mogu se prijaviti za volontiranje na Igrama OVDJE.

Fotografije: Shoot Up Photography

DSC_0121-2

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari