ISTRAŽIVANJE PORTALA RIJEČANIN Anketa pokazala – 80,53% ispitanika za najavljeni model izgradnje novog Stadiona Kantrida!

Tri dana nakon objavljivanja ankete našeg portala vezane uz pomalo sarkastični i ironični komentar Dalibora Iskre „Ne talasaj Miško!“ možemo govoriti o reprezentativnom odazivu i uzorku ispitanika od preko tisuću ljudi, kakvog imaju i vodeće agencije za ispitivanje javnog mnijenja kada se rade anketna istraživanja naprimjer o popularnosti političkih stranaka, ili kada se putem anketa traži mišljenje javnosti o nekom referendumskom pitanju .

U našoj anketi sa samo dva ponuđena odgovora na pitanje „Po kojem modelu izgradnje bi željeli novi stadion na Kantridi“ sudjelovalo je od 7. do 10. rujna ukupno 1012 ljudi, a njih čak 815 ili 80,53% odgovorilo je potvrdno na prvi ponuđeni odgovor „Po dosad planiranom modelu – „Social Sport“/Mišković/Volpi ulaganje“; dok je 197 čitatelja portala ili 19,47% bilo za drugi ponuđeni odgovor „Da ga sami (Grad Rijeka) platimo (kao Bazen Kantrida i Dvoranu Zamet)”.

miško-riječaninOvako veliki postotak odgovora u našoj anketi govori nam dvije stvari: da naše čitatelje usprkos izgradnji Trening kampa Rujevica i zamjenskog Stadiona HNK Rijeka itekako i dalje zanima problematika izgradnje novog Stadiona Kantrida (i svega što će se vjerojatno izgraditi uz njega kako bi se pogon mogao održavati i financijski pokrivati), ali i da nisu izgubili vjeru u najavljeni model investicije u izgradnju nove Kantride kakvog su još prije najavili i predstavili Gradu Rijeci predsjednik Uprave HNK Rijeka Damir Mišković i njegovi partneri iz zaklade „Social Sport“ (čitaj: Gabriele Volpi).

Podsjetimo, na komentar „Ne talasaj, Miško“ objavljen 7. rujna na našem portalu ponukao nas je nemušti napis u jednim nacionalnim dnevnim novinama koji je bez ikakvih ograda bacio poprilično ružnu sliku na cijeli razvojni projekt u kojem nogometna i ne samo nogometna riječka javnost uživa već treću godinu, u vidljivom divovskom napretku kako u sportskom, tako i u infrastrukturnom smislu, a na spomenuti napis reagirao je i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel na svojim web stranicama, što smo prenijeli u cijelosti.

Nadamo se da će i svi akteri ove „lijepe riječke nogometne priče“, sada kada su dobili i čvrsti, bjelodani dokaz u veliku količinu povjerenja riječke javnosti u svoje projekte (a 80,53 povjerenja javnosti je postotak za koji bi sve svjetske vlade „prodale dušu vragu“!), još čvršće i brže prionuti ostvarenju svih najavljenih pripremnih i konkretnih radnji koje će dovesti do toga da će Riječani kroz par godina zaista uživali na tribinama velebnog novog zdanja Stadiona Kantrida!

Od ideje do realizacije
Od ideje do realizacije

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari