JEDAN NATJEČAJ SE PONAVLJA

Iva Erceg nova je gradska pročelnica za školstvo, kulturu, sport i mlade. Izabrano još osam pročelnika

Foto: Kanal Ri

Odabrano je devet novih pročelnika UO Grada Rijeke, a ponavlja se natječaj za pročelnika ureda za imovinu, objavio je riječki gradonačelnik Marko Filipović na konferenciji za novinare

„Na temelju odluka Gradskog vijeća krajem prošle godine krenuli smo u proces reorganizacije gradske uprave, smanjujući broj upravnih odjela s 15 na 10. To je bilo moje predizborno obećanje, ali i obećanje mnogih koji su se natjecali na izborima za gradonačelnika. Niti jedan sustav ne može dvadeset ili više godina funkcionirati na jednak način te je bilo potrebno donijeti odluke o reorganizaciji koja će, vjerujem, rezultirati time da ćemo povećati našu efikasnost te, a to je ono za što smo dobili povjerenje građana, poboljšati kvalitetu životnog standarda u našem gradu“, kazao je gradonačelnik Filipović.

Na natječaj se javilo 27 kandidata

Na natječaj se javilo 27 kandidata, a gradonačenik tvrdi da nitko nije odabran po stranačkom ključu.

Temeljem pisanog testa i intervjua odabrani su novi pročelnici, za sve odjele osim jednog. Za pročelnika UO za poslove Gradonačelnika, Gradskog vijeća i mjesnu samoupravu, na koji natječaj su pristigle tri prijave, izabrana je kandidatkinja Verena Lelas Turak, po struci dipl. pravnica.

Za pročelnika Službe za unutarnju reviziju izabrana je kandidatkinja Snježana Skočilić, po struci dipl. ekonomistica i ovlaštena unutarnja revizorica za javni sektor, koja se jedina i prijavila na taj natječaj.

Za pročelnika UO za gospodarstvo, razvoj, ekologiju i EU projekte, na koji je natječaj pristiglo šest prijava, od kojih nisu sve bile pravovaljane, izabrana je kandidatkinja Jana Sertić, po struci dipl. ekonomistica.

Za pročelnika UO za urbanizam, prostorno uređenje i graditeljstvo izabrana je kandidatkinja Ljiljana Buljan, po struci dipl. inženjerka građevinarstva koja se jedina i prijavila na taj natječaj.

Za pročelnika UO za komunalni sustav i promet, na koji su natječaj pristigle dvije prijave, izabrana je kandidatkinja Maja Malnar, po struci dipl. pravnica.

Za pročelnika UO za zdravstvo, socijalnu zaštitu i unapređenje kvalitete života, na koji su natječaj pristigle dvije prijave, izabrana je kandidatkinja Karla Mušković, doktorica medicine.

Za pročelnika UO za financije izabran je kandidat Ante Mađerić, po struci dipl. ekonomist, koji se jedini i prijavio na taj natječaj.

Za pročelnika UO za opće poslove, na koji natječaj su pristigle četiri prijave, izabran je kandidat Marijan Vundać, po struci dipl. pravnik.

Za pročelnika UO za gradsku imovinu stigle su tri prijave, od kojih se dvoje kandidata nije odazvalo na pisano testiranje, a kandidatkinja koja se odazvala nije prošla pisani test, te se stoga nije mogao izvršiti odabir pa se natječaj poništava.

„Kao što možete primijetiti, radi se uglavnom o osobama koje su već obavljale pročelnički posao i drago mi je da su se odlučile javiti na natječaj jer, kao što sam već isticao, cijenim njihovo znanje, rad i iskustvo koje su i do sada ugradili u rad ovih odjela. Tu je i novo ime, Iva Erceg, odnosno pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje, kulturu, sport i mlade. u koji smo spojili dosadašnje odjele za odgoj i obrazovanje, kulturu i sport te dodali mlade”, kazao je gradonačelnik Filipović.

Iva Erceg novoizabrana pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje, kulturu, sport i mlade

Novo ime je pročelnica mega odjela za odgoj i obrazovanje, kulturu, sport i mlade- Iva Erceg, koja je godinama bila ravnateljica Osnovne škole u Lovranu te iza sebe ima preko 20 godina radnog iskustva u struci.

Novoizabrana pročelnica Iva Erceg diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Rijeci i stekla visoku stručnu spremu i stručni naziv diplomirana učiteljica odnosno magistra primarnog obrazovanja. Diplomirala je i na Sveučilištu u Zadru (Diplomski sveučilišni studij Informacijske znanosti – Knjižničarstvo u Zadru) 2011. i stekla akademski naziv magistra knjižničarstva. Ima preko 20 godina radnog iskustva na poslovima visoke stručne spreme, od učiteljice razredne nastave, preko učiteljice geografije do knjižničarke u OŠ „Dr. Andrije Mohorovičića“, „Nikola Tesla“ i Drago Gervais, radila je i kao voditeljica Sportskog parka, tako da ima vrlo bogato iskustvo, a od travnja 2012. radi odnosno radila je kao ravnateljica OŠ Viktora Cara Emina u Lovranu te je predsjednica aktiva ravnatelja osnovnih škola PGŽ-a.

“Definitivno se radi o osobi koja ima i znanje i dugogodišnje iskustvo na temelju kojeg je dobila povjerenje nastaviti voditi ovaj veliki i značajni odjel. Upravo je fokus ovog mandata sport i obrazovanje, o čemu svjedoče i mnogobrojna ulaganja“, kazao je gradonačelnik Filipović.

Odgovarajući na novinarska pitanja, gradonačelnik Filipović je kazao kako – prema njegovim saznanjima – niti jedan od novoizabranih pročelnika nije bio, odnosno nije član SDP-a ili neke druge stranke. Napomenuo je kako je svaki građanin u RH ima pravo na svoje političko opredjeljenje, bez obzira na to obavljaju li ili ne javnu funkciju pa tako i pročelnici. Na novinarsko pitanje o statusu kulture u tekućem mandatu, gradonačelnik je kazao kako je fokus ovog mandata na sportu te odgoju i obrazovanju, dok je svoj stav o kulturi Grad Rijeka dokazao dosadašnjim ulaganjem u kulturnu infrastrukturu, podsjetivši pritom na ulaganje u art kvart Benčić, najveće infrastrukturno ulaganje u kulturu od osamostaljenja RH.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari