Održana je konstituirajuća sjednica Vijeća seniora Primorsko-goranske županije

U sjedištu Primorsko-goranske županije održana je konstituirajuća sjednica Vijeća seniora Primorsko-goranske županije kojom je presjedao predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić.

Za predsjednika Vijeća jednoglasno je izabran Ivan Kruljac, a za zamjenika Vilim Klobučar. Ivan Kruljac se zahvalio na podršci te rekao kako nada da će Vijeće seniora i dalje voditi brigu o našim starijim mještanima te imati konstruktivne primjedbe i sugestije na dobrobit svih.

Na sjednici su prisustvovali Ivan Skender, Agneza Grgurina, Elena Dorčpić-Spatola, Dragutin Vrus, Ivan Kruljac, Gianni Pinezić, Vilim Klobučar i Sonja Brozović-Cuculić.

Mandat članova traje 2 godine računajući od dana konstituiranja Vijeća.

Vijeće je radno tijelo Županijske skupštine i raspravlja o pitanjima iz djelokruga Skupštine koji su od interesa za seniore, predlaže Skupštini donošenje odluka i drugih akata od značenja za unapređenje položaja seniora na području PGŽ, daje mišljenja Skupštini prilikom donošenja odluka, mjera i programa od osobitog značenja za unapređenje položaja seniora na području PGŽ, skrbi o informiranosti seniora o svim pitanjima značajnim za unapređenje položaja seniora i potiče suradnju s udrugama umirovljenika radi razmjene iskustava.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari