LOKALNI IZBORI

Ivo Dujmić sa suradnicima u Opatiji predstavio dio izbornog programa vezanog za obitelj i školarce

U Opatiji je održana konferencija za novinare, ispred KTC-a “Gervais” u Opatiji na kojoj su Ivo Dujmić i suradnici predstavili dio izbornog programa vezanog za obitelj i školarce.

Prisutni na press konferenciji: Ivo Dujmić, Marinko Blečić, Domagoj Tramontana, Zorica Sergo, Vera Aničić i Emil Priskić

Vera Aničić: “Napravili smo jasan i učinkovit plan za svaku obitelj”

“Poštovani predstavnici medija, srdačno vas pozdravljam u ime Liste Ive Dujmića i otvaram ovu konferenciju na kojoj ćemo ukratko predstaviti dio našeg izbornog programa vezanog za obitelj i školarce. Još jednom moram napomenuti kako na našoj listi za Gradsko vijeće imamo puno stručnjaka i dokazanih ljudi. Napravili smo jasan i učinkovit program za svaku obitelj.

Sa nama na konferenciji su: Ivo Dujmić i Emil Priskić, te naši kandidati za vijećnike Zorica Sergo, Marinko Blečić i Domagoj Tramontana.”
Ivo Dujmić: “Želimo da Opatija ostane lider – uz sve mjere za građane koje nadograđujemo, okrećemo se i gradnji novih POS-ovih stanova na Tošini” 

“Želim reći da moj tim i ja ima jasan plan i rješenja za još bolji i kvalitetniji život, da nam Opatija postane “Top 1” grad za život u Hrvatskoj, jer želimo Opatiju koja ostaje lider – otvorena, jaka i koja svoje bogatstvo dijeli sa svim svojim građanima!

Mi ćemo visoki standard kojeg naš Grad pruža znati sačuvati, ali i podići na još višu razinu. Imamo program za sve ljude i program za obitelj – uvest ćemo besplatne vrtiće i jaslica za sve, besplatno rano učenje stranih jezika, besplatne marende za osnovnoškolce, besplatan produženi boravak za školarce od 1.-4. razreda, besplatan javni prijevoz za sve školarce i studente na području PGŽ. Nakon što smo u naš program ubacili sve ove mjere za mlade obitelji, okrećemo se rješavanju stambenog pitanja mladih kroz izgradnju POS-ovih stanova. Već smo proveli anketu o zainteresiranosti i koju je predalo čak 388 zainteresiranih osoba za stanove. Dakle Anketa je pokazala visoku zainteresiranost za stanove, i to nam je jedan od priorieta u novome mandatu.

Više o našem planu kazat će naš budući vijećnik Marinko Blečić.
Marinko Blečić: “Planiramo izgradnju dvosobnih i trosobnih stanova na Tošini”

“U našem programu imamo kao jedan od prioriteta izgradnju POS-ovih stanova na Tošini. Važno je naglasiti da Grad ima zemljište u svom vlasništvu za izgradnju tih stanova i da se oni nalaze u prostornom planu predviđeni upravo za tu namjenu. U neposrednoj blizini zemljišta nalazi se sva infrakstruktura.
Anketa koju je proveo Grad pokazala je kao najviše tražene veličine stanova dvosobne i trosobne, zato nam je u planu gradnja upravo stanova tih veličina te ćemo odmah nakon izbora krenuti sa sastavljanjem poziva za listu prioriteta dodjela novih gradskih stanova.

 

Domagoj Tramontana: “U planu je nadogradnja Osnovne škole R.K.J i uređenje sportskih školskih igrališta”

“Briga za mlade i obitelj je među glavnim smjernicama programa. Ono što  kod nekih obitelji komplicira boravak djece u školi, ukoliko imaju više djece školskog uzrasta između 1. i 8. razreda, jer da jedno starije dijete ide u veliku opatijsku osnovnu školu, a drugo mlađe u manju školu na Voloskom.

Grad Opatija je već započeo sa projektom nadogradnje Osnovne Škole R.K.J. te će se nadogradnjom omogućiti da sva djeca od 1.-8. razreda budu u istoj školi.  Nadodao bih ovdje vođenje računa o rekreaciji djece i uređenje sportskih školskih igrališta. Nadogradnjom osnovne škole “RKJ” planirano je i uređenje cijelog okoliša škole sa bogatim sportsko-rekreacijskim sadržajem, koje će sasvim sigurno doprinijeti atraktivnosti za razne rekreacijske aktivnosti djece.

Zorica Sergo: “Područne škole u Ičičima i Veprincu ostaju operativne, dok u Veprincu ide nastava od 1.-4. razreda”

“Nastavno na to što je kolega Tramontana rekao važno je naglasiti, da ne bude zabune, kako bi područne škole u Ičićima i Veprincu ostale operativne kao i do sada. Isto tako ,valja istaknuti kako je područna škola u Veprincu dogradnjom novog dječjeg vrtića dobila dodatni prostor i sada će moći održavati nastavu od 1.-4. razreda.

Kod male škole u Voloskom također planiramo dodatno urediti vanjsko igralište za djecu, koje će ostati otvoreno za sve, dok će sama zgrada male škole, nakon nadogradnje škole R.K.J. i prebačaja djece u veliku školu, postati moderni Dnevni boravak za umirovljenike, sa svom potrebnom skrbi, prilagođenom potrebama starijih osoba i sa 11-satnim programom pod stručnim vodstvom.“

Emil Priskić: Sve projekte koje možemo financiramo iz EU fondova, nadogradnja Osnovne škole R.K.J. prijavljuje se na bespovratna sredstva do 100% potpore“

“Nastavno na ovo što je već rečeno, bitno je za naglasiti kako smo uveli potpuno novi smjer financiranja projekata. Naše vodstvo upravljanja Gradom je učinkovito, sa jasnim vodstvom i znanjem. Sve projekte koje možemo financiramo iz EU fondova, čime rasterećujemo gradski proračun, omogućujemo razvoj a imamo mogućnost financiranja svih ovih novih mjera prema građanima koje predstavljamo za novo mandatno razdoblje.

Ovaj projekt nadogradnje Osnovne škole R.K.J. je pripremljen za prijavu na bespovratna sredstva norveške vlade i on je do 100% intenziteta, u iznosu od 22 milijuna kuna.        

 Također i projekt rekonstrukcije male škole u Voloskom sa prenamjenom u dnevni boravak starijih osoba u pripremi je za prijavu na EU fondove.”

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari