PREPORUKE

Evo kako će se sljedeći tjedan odvijati nastava u riječkim osnovnim školama!

Ilustracija: M.L. /Riportal

S obzirom na epidemiološku situaciju u Gradu Rijeci, Stožer civilne zaštite Grada Rijeke preporučuje odvijanje predmetne nastave, odnosno nastave od 5. do 8. razreda osnovnih škola na području Grada Rijeke od 3. do 7. svibnja modelom C – nastava na daljinu.

Stožer civilne zaštite Grada Rijeke nadalje donosi preporuku da se odvijanje razredne nastave, odnosno nastave od 1. – 4. razreda osnovnih škola, odvija modelom A – nastava u školi u istom periodu.

U odnosu na gore navedeno, ravnatelj svake osnovne škole, može, uz opravdane epidemiološke razloge i okolnosti, a temeljem podataka o broju zaražene djece, nastavnog i nenastavnoga osoblja, te djece i osoblja u samoizolaciji, zatražiti od Stožera civilne zaštite Grada Rijeke prelazak na rad drugim modelom. Pri tome SCZ Grada Rijeke ističe nužnost organiziranog prihvata i čuvanja djece u školi, a čiji roditelji nisu u mogućnosti organizirati da djeca ostanu kod kuće.

Stožer civilne zaštite i Odjel gradske uprave za odgoj i školstvo Grada Rijeke mišljenja su da iznimku ovakvom pristupu rada čini rad s učenicima s teškoćama u razvoju. Stoga se škole upućuju da individualnim pristupom odrede iznimke preporuci o prelasku viših razreda na online nastavu za učenike s teškoćama u razvoju te, gdje je potrebno, omoguće adekvatan prihvat učenika s teškoćama u razvoju i dodijeljenih im pomoćnika u nastavi.

Izdvojena preporuka, a nastavno na mišljenje Odjela Gradske uprave za odgoj i školstvo, donosi se za Centar za odgoj i obrazovanje Rijeka gdje je preporuka ovoga Stožera da se u matičnoj lokaciji Centra nastavi s radom modelom A za učenike razredne nastave, mlađih odgojno- obrazovnih skupina i  maturante,  te modelom C za predmetnu i srednjoškolsku nastavu.

Preporučuje se nadalje da se nastava po modelu A primjenjuje za tri razredna odjela Centra za odgoj i obrazovanje na Krku, za područni odjel Fortica, za područni odjel Oštro – dva razredna odjela i za područni odjel Baredice, uz nastavak poštivanja vrlo strogih epidemioloških mjera i uputa.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views