Ivona Milinović izbačena iz HDZ-a zbog šovinističkih izjava

Idi na originalni članak
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Do isključenja gradske vijećnice iz stranke došlo je jednoglasnom odlukom Časnog suda primorsko-goranskog HDZ-a

Oglas

Sada su to svojom odlukom priznali i sami HDZ-ovci, gradska vijećnica Ivona Milinović kroz svoje je djelovanje u javnom prostoru Rijeke i PGŽ posljednjih godina nanijela toj stranci više štete nego koristi, prvenstveno svojim – malo je reći – “nespretnim” izjavama u osnovi šovinističkog sadržaja.

Ivona Milinović s neodržane sjednice Odbora za manjine ponovno zatražila ostavke od drugih

Na takvo (političko) djelovanje na jednom širem riječkom prostoru građani naprosto nemaju “sluha”, što se odražava i na izborne rezultate političkih stranaka pa se “deradikalizirani” HDZ desetljećima bori da “shvati” i prilagodi se takvome okruženju kroz djelovanje svojeg riječkoga ogranka. No posljednjih mjeseci svojim neodmjerenim izjavama Ivona Milinović bacila je godine njihovih nastojanja u prah, premda se nekoliko puta javno ispričala ako je ikoga uvrijedila svojim izjavama, kako je rekla, “izvučenima iz konteksta”.

Odbor riječkoga Gradskog vijeća smjenjuje Ivonu Milinović, leđa joj okreće i HDZ, ona napada Obersnela!

Stoga je i odluka Časnog suda primorsko-goranskog HDZ-a na prijedlog riječkog HDZ-a  o isključivanju Ivone Milinović iz članstva stranke – očekivana. Takav rasplet situacije mogao se i očekivati kada je i sa samog vrha stranke, kroz nekoliko izjava predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, javno osuđeno govorenje Ivone Milinović o “Srbima i vrbama” ali i još neke izjave koje je i sama Ivona Milinović kasnije kroz medije pokušala “pojasniti” odnosno relativizirati njihovo značenje.

Plenković osudio izjavu riječke HDZ-ovke! Milinović za RTL: ‘Kajem se. Manjine su naše bogatstvo’

Ivona Milinović i dalje tvrdi da su njezine izjave “izvučene iz konteksta” – sve do ovog najnovijeg raspleta njezine sudbine u HDZ-u, izjavljivala je da ne očekuje daljnje stegovne mjere u stranci, nakon što je – uoči njezine najavljene smjene s mjesta predsjednice Odbora gradskog vijeća za nacionalne manjine – sama podnijela ostavku na tu dužnost.

Ivona Milinović podnijela ostavku na mjesto predsjednice riječkog Odbora za nacionalne manjine

Uzdala se i u početak predsjedničkih izbora odnosno unutarstranačke izbore, no pokazalo se da je ipak “premala riba” u HDZ-ovoj mreži kako bi izbjegla očekivanu odluku stranke – njezino isključivanje iz HDZ-a.

I Petra Mandić (MOST) smatra da Milinović treba dati ostavku na apsolutno sve funkcije

Još je nepoznato što će Ivona Milinović učiniti glede svog mandata vijećnice u Gradskom vijeću Grada Rijeke dobivenim na izbornoj listi HDZ-a te u kojem smjeru će se razvijati njezina politička karijera. Ako uopće postoji mogućnost da ju nastavi nakon ove odluke njezine dosadašnje stranke…

Exit mobile version