Ivona Milinović podnijela ostavku na mjesto predsjednice riječkog Odbora za nacionalne manjine

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

19. sjednica Odbora za nacionalne manjine nije ni održana jer su joj nazočila samo tri člana, od njih sedam, te nije bilo kvoruma

Ivona Milinović, kontroverzna gradska vijećnica iz redova HDZ-a, podnijela je danas neopozivu ostavku na mjesto predsjednice Odbora za nacionalne manjine riječkoga Gradskoga vijeća.

‘Rijeci ne trebaju vrbe, imamo šest posto Srba. Možda trebaju po nekim selima gdje ih je 40 posto’

Učinila je to usprskos tome što sjednica Odbora nije ni održana jer je na njoj nazočilo samo tri člana od njih sedam – drugim riječima, nije bilo kvoruma. A svojim nedolaskom članovi su joj poslali jasnu poruku. Odlukom o ostavci Ivona Milinović na neki je način željela “neutralizirati” očekivanu smjenu s čela Odbora, jer je pitanje njezina mjesta u Odboru ionako već bilo u proceduri odnosno na dnevnom redu prve sljedeće sjednice Gradskog vijeća Grada Rijeke.

Današnjoj sjednici Odbora za nacionalne manjine nisu se odazvala, bojkotirajući Ivonu Milinović, 4  od 7 članova odbora – dopredsjednik Jovica Radmanović (predstavnik srpske manjine), Vuk Prica (SDP), Mile Opačić (SDSS) i Boric Rejec (predstavnik slovenske manjine). Od gradskih vijećnika pozivu se odazvao jedino član Odbora Josip Kukuljan (Most).

Odbor riječkoga Gradskog vijeća smjenjuje Ivonu Milinović, leđa joj okreće i HDZ, ona napada Obersnela!

Podsjetimo, 4. listopada Odbor za izbor, imenovanja i razrješenja Gradskog vijeća Rijeke sastao se na hitnoj sjednici sazvanoj povodom saznanja o izjavama Ivone Milinović.

“Nakon sramotnog slučaja govora mržnje čime je predsjednica Odbora za nacionalne manjine Ivona Milinović osramotila i sebe i cijelo Gradsko vijeće, upućen je u proceduru prema Gradskom vijeću prijedlog za njezinim razrješenjem. Ovako huškačkom govoru nema mjesta u javnom prostoru i bez obzira na naknadnu ispriku i relativizaciju onog što je izgovorila, vijećnica mora odgovarati za svoje postupke pogotovo iz razloga što joj to nije prvi put”, poručili su na sjednici.

Svoje današnje kratko obraćanje predstavnicima medija Milinović je ponovno  iskoristila za napad na druge – prozvala je i ovom prilikom riječkoga gradonačelnika Vojka Obersnela, predsjednika Gradskog vijeća Grada Rijeke Andreja Poropata i druge aktere riječke političke scene.

Plenković osudio izjavu riječke HDZ-ovke! Milinović za RTL: ‘Kajem se. Manjine su naše bogatstvo’

Podsjetimo, Ivona Milinović je gostujući u desničarskoj emisiji “Podcast Velebit” krajem rujna komentirajući situaciju u gradu Rijeci govorila i o pjesmi navijača Hajduka “Šugava Rijeko, puna si Srba, ima još vrba”.

I Petra Mandić (MOST) smatra da Milinović treba dati ostavku na apsolutno sve funkcije

Kazala je kako nema ništa protiv navijačkog folklora, ali kako Torcida ovime nanosi političku štetu. “Stvarno je neprimjereno pjevati takve pjesme i davati argument Pupovcu da sutra plače, evo Hrvati su fašisti”, kazala je i dodala: “Ako ćemo baš bit bezobrazni, ljudi trebaju znat da u Rijeci postoji 6,5 posto Srba. Nama ne trebaju nikakve vrbe. Možda po nekim selima u Dalmaciji gdje ih ima 30, 40 posto”, zaključila je dosadašnja  predsjednica riječkog odbora za nacionalne manjine.

Riječka HDZ-ovka: Organizatorice prosvjeda “Pravda za djevojčice” su neradnice nepametne i zlobne

Ivona Milinović nekad je bila asistentica Davora Ive Stiera u Europskom parlamentu.

Danas je ponovila kako nije mislila ništa loše po ikoga.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari