UPOZNAJTE RIJEČKE DARIVATELJE! U petak u Rijeci izložbom „Crvena tiramola“ obilježava se Dan darivatelja krvi

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Radi se o postavi foto portreta darivatelja koji su izloženi na tiramolama i upotpunjeni prikazima citata i poticajnih misli s ciljem da se građani potaknu na dobrovoljno darivanje krvi

U petak 25. listopada obilježava se Dan dobrovoljnih darivatelja krvi u Republici Hrvatskoj.

Tom prigodom će se u ZTC-u Rijeka (istočni ulaz) u 18 sati otvoriti izložba „Crvena tiramola“.

Radi se o postavi foto portreta darivatelja koji su izloženi na tiramolama i upotpunjeni prikazima citata i poticajnih misli s ciljem da se građani potaknu na dobrovoljno darivanje krvi.

Ovu plemenitu akciju u organizaciji ZTC-a i KBC-a Rijeka, podržale su brojne poznate osobe iz javnog života koje su i sami aktivni darivatelji krvi. Kreativne portrete snimio je renomirani riječki fotograf lvor Mažar.

Uspješnoj provedbi akcije pridonio je i Odsjek darivatelja krvi Crvenog križa Rijeka koji je zadužen za promoviranje davalaštva i organizaciju akcija darivanja krvi o kojima ovise zalihe krvi i sigurnost mnogobrojnih pacijenata.

Dobrovoljno, anonimno, solidarno i besplatno – principi su na kojima se temelji dobrovoljno darivanje krvi u Hrvatskoj počevši još od 25. listopada 1953. kada je provedena prva akcija dobrovoljnog darivanja krvi, zbog čega je taj dan proglašen – Danom dobrovoljnih davatelja krvi.

Uzimajući u obzir značaj dobrovoljnog davanja krvi riječka bolnica želi se zahvaliti svim dobrovoljnim davateljima krvi na njihovoj plemenitosti i nesebičnosti.

Kao dio obilježavanja dana darivatelja održat će se i akcija dobrovoljnog darivanja krvi u prostorima ZTC-a i to 12. studenoga od 9 – 13 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari