POŽURITE

Iz Grad Rijeke podsjećaju: Upisi u gradske dječje vrtiće traju još samo dva dana!

Do 11. lipnja zaprimaju se prijave za upis djece u programe ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja za sva tri gradska vrtića.

Grad Rijeka osnivač je ustanova Dječji vrtić Rijeka, Dječji vrtić More i Dječji vrtić Sušak u kojima se provodi redoviti 10-satni program predškolskog odgoja te niz drugih programa za djecu od navršenih jedne godine života do polaska u osnovnu školu.

U jasličke programe može se upisati dijete koje do 31. 8. tekuće kalendarske godine navrši jednu godinu, dok se u vrtićke programe može se upisati dijete koje do tog datuma navrši tri godine.

Uz redovite programe, u gradskim se vrtićima provode i programi za djecu s teškoćama u razvoju i za djecu pripadnike nacionalnih manjina te redoviti programi obogaćeni specifičnim sadržajima (učenje stranog jezika te drugi programi umjetničkog, kulturnog, vjerskog i sportskog sadržaja). U vrtiću Bulevard djeca mogu polaziti i alternativni waldorfski program u vrtićkim odgojnim skupinama, a u vrtićima Đurđice, Kvarner, Vidrice i Delfin i program za odgoj za održivi razvoj.

Informacije o programima, uvjetima i ostvarivanju prednosti pri upisu te načinu provođenja upisa iz Odluke o upisu djece i o mjerilima upisa u predškolske ustanove Grada Rijeke za pedagošku 2021./2022. godinu, nalaze se na mrežnim stranicama Dječjeg vrtića RijekaDječjeg vrtića Sušak Dječjeg vrtića More.

Prijave se zaprimaju putem e-obrasca na Informacijskom servisu Grada Rijeke ili elektronske pošte odnosno preporučene pošiljke na adresu vrtića. Prijava za upis podnosi se samo za jedan odabrani Centar predškolskog odgoja.

Zbog kvara tehničke prirode, privremeno nije moguće podnijeti prijavu za upis djece u vrtiće. Stručne službe Zavoda za informatičku djelatnost rade na otklanjanju kvara i ubrzo će sustav ponovo biti dostupan.

VIDEO DANA: 

Privremeni rezultati prijava za upis, odnosno Lista reda prvenstva objavit će se na mrežnim stranicama Ustanove i oglasnoj ploči 29. lipnja 2021. godine, dok će konačni rezultati upisa biti objavljeni na mrežnim stranicama dječjih vrtića i oglasnoj ploči 12. srpnja 2021. godine.

Prednost pri upisu djece ostvaruje dijete koje zajedno s oba roditelja ima prebivalište u gradu Rijeci i državljani su Republike Hrvatske, dijete koje zajedno sa samohranim roditeljem ima prebivalište u gradu Rijeci i državljani su Republike Hrvatske, dijete kojem je dodijeljen skrbnik ili je smješteno u udomiteljsku obitelj, neovisno o njegovom prebivalištu, ako njegov skrbnik ili udomitelj ima prebivalište u gradu Rijeci te dijete koje je strani državljanin i koje zajedno s roditeljima ima status stranca s odobrenim stalnim boravkom u gradu Rijeci.

Ukoliko nema djece na listi čekanja koja ispunjavaju gornje uvjete ili se roditelj/i s liste čekanja koji ispunjava gornje uvjete ne odazove na obavijest o slobodnom mjestu za upis, prednost ostvaruje dijete iz obitelji s oba roditelja koje živi samo s jednim roditeljem i imaju prebivalište u gradu Rijeci te dijete koje zajedno s roditeljima nema prebivalište u gradu Rijeci.

Prednost pri upisu u Dječji vrtić djeca ostvaruju prema sljedećem redu prvenstva:

  • djeca roditelja žrtava i invalida domovinskog rata,
  • djeca s teškoćama u razvoju,
  • djeca samohranih roditelja i djeca uzeta na uzdržavanje,
  • djeca zaposlenih roditelja,
  • djeca u godini prije polaska u osnovnu školu,
  • djeca iz obitelji s troje ili više djece,
  • djeca roditelja koji primaju dječji doplatak.

Odlukama o mjerilima za naplatu usluga gradskih vrtića od roditelja-korisnika usluga određena je, između ostalog, skala po kojoj roditelj-korisnik usluga s prebivalištem na području grada Rijeke, ovisno o mjesečnom dohotku po članu kućanstva, sudjeluje u punoj mjesečnoj cijeni vrtićkih programa.

Također, Grad Rijeka pomaže u cijelosti ili djelomično podmiriti troškove usluge redovitog programa predškolskoga odgoja socijalno ugroženim građanima čija djeca pohađaju jaslice ili vrtić.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views