KAZNE NISU ZANEMARIVE!

Iz Grada Rijeke upozoravaju: Obavezni ste podrezivati zelenilo iz vrtova i okućnica koje ometa promet!

Nadzor nad primjenom ove odredbe provodi Komunalno redarstvo.

“Mole se i podsjećaju građani Rijeke čiji vrtovi i okućnice neposredno graniče s nerazvrstanim cestama na području Rijeke, da su dužni podrezivati zelenilo koje s njihovog privatnog posjeda prelazi na javnu prometnu površinu i ometa odvijanje prometa.”, podsjetili su danas medije i javnost iz Grada Rijeke.

“Podsjetimo, odredbom članka 13. stavka 4. Odluke o komunalnom redu Grada Rijeke („SN Grada Rijeke“ broj 4/19 i 21/19) propisano je da je vlasnik, odnosno korisnik nekretnine dužan podrezivati zelenilo zasađeno u dvorištu koje svojim granama prelazi na javno prometnu površinu kako bi se omogućio nesmetan prolaz pješaka i vozila te preglednost prometne signalizacije i javne rasvjete.

Za postupanje protivno citiranoj odredbi propisana je novčana kazna u iznosu od 2.000,00 kuna za pravnu, te 500,00 kuna za fizičku osobu.”, napominju iz Grada Rijeke.

Nadzor nad primjenom ove odredbe provodi Komunalno redarstvo.

Grad Rijeka putem svojih službi uklanja zelenilo s površina koje održava, a građani čije nekretnine graniče s javno prometnim površinama imaju obvezu ukloniti zelenilo koje eventualno s privatnog posjeda prelazi na javnu površinu, osobito u slučajevima gdje preraslo zelenilo ometa normalno odvijanje prometa i preglednost prometne signalizacije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari