NEOBIČAN APEL

Iz HNK Ivana pl. Zajca zavapili: “Pomozite nam donacijama – za opstanak Kazališta!”

Foto: Mateo Levak/Riportal

Unatoč koroni i teškim vremenima, apel se ipak doima pomalo neobičnim u svjetlu činjenice da se djelovanje i program Kazališta redovno i obilato financiraju iz gradskog proračuna

Iz HNK Ivana pl. Zajca javnosti je putem njihovog službenog Facebook profila upućen apel u kojem mole publiku da im pomogne – opstati!

Unatoč pandemiji i posljedičnoj krizi te zaista teškim vremenima, apel se doima ipak pomalo neobičnim u svjetlu činjenice da se djelovanje i program Kazališta redovito i obilato financiraju iz gradskog proračuna, a nije tajna da se neki gostujući izvođači, ali i sami članovi kuće, mogu podičiti obilatim honorarima za neke redovne i izvanredne programe i aktivnosti.

Apel Iz HNK Ivana pl. Zajca prenosimo u cijelosti:

OPSTANAK U HNK IVANA PL. ZAJCA

Poštovana publiko,

Gotovo svaku večer, već desetljećima, izlazimo pred vas na pozornicu riječkog Kazališta jer vaš aplauz i podrška razlog su postojanja HNK Ivana pl. Zajca.

Riječka je publika oduvijek snažno podupirala svoje kazalište i pomagala u obnovi zgrade i produkciji programa.

Danas, zbog epidemioloških mjera smijemo koristiti upola manje mjesta u gledalištu po izvedbi, a i brojnoj našoj stalnoj publici se financijska situacija i sigurnost promijenila te više nisu u mogućnosti dolaziti u kazalište.

Kao i mnoga kazališta u svijetu, pandemija je i vaše i naše riječko Kazalište dovela do ruba opstanka. Premda smo svi zahvalni prije svega Gradu Rijeci, dakle u prvom redu građankama i građanima Rijeke, što nam omogućuju da radimo i stvaramo, troškovi produkcije programa pokrivaju se najvećim dijelom iz prihoda od prodaje programa. Zahvaljujući programu Europske prijestolnice kulture, još mjesec dana uspijevat ćemo izvoditi predstave i koncerte koji bi nam bili teško dostupni i u “normalnim” godinama, a potpuno nezamislivi u godini u kojoj su već do sada prihodi od prodaje programa smanjeni za preko 60%.

▪️Stoga vas molimo da, ukoliko ste u mogućnosti, uz kupovinu pretplate ili ulaznice na našoj blagajni, pridodate određeni iznos koji će biti zabilježen kao donacija i upotrijebljen isključivo za produkciju kazališnih programa ove sezone.

Svaki donirani iznos je važan, bit će evidentiran i moći ćete provjeriti za koji trošak produkcije programa je korišten.

Ukoliko biste željeli darovati i donaciju neovisno o ulaznicama i pretplatama, to će biti moguće uplatom na žiro-račun:

HNK Ivana pl. Zajc Rijeka
IBAN: HR2623600001102027960
poziv na broj: datum uplate.

Vjerujemo da ćemo zajedno prebroditi i ova teška vremena kad se Kazalište bori za opstanak i od srca vam zahvaljujemo na svakoj pomoći!“, stoji u objavi koju potpisuju Renata Carola Gatica, ravnateljica Hrvatske drame; Maša Kolar, ravnateljica Baleta;
Giulio Settimo, ravnatelj Talijanske drame i dr.sc. Marin Blažević, intendant.

[OPSTANAK U HNK IVANA PL. ZAJCA]

Poštovana publiko,

Gotovo svaku večer, već desetljećima, izlazimo pred vas na…

Objavljuje Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca RijekaPetak, 11. rujna 2020.

Na ovaj neobičan apel tek očekujemo komentare osnivača Kazališta – Grada Rijeke, ali i riječke javnosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari