PREDOMISLILI SE

Iz HŽ-a se sada žale na ljude: Prestanite dolaziti po rasuti kukuruz, to je opasno a nama stvara probleme!

Screenshot RTL

Iako je jučer odaslana posve suprotna poruka, ona je HŽ-u stvorila niz problema

Nastavlja se sanacija pruge kod Bakra nakon željezničke nesreće u kojoj je teretni vlak udario u drugu lokomotivu iz suprotnog smjera pri čemu je u potpunosti već danima zaustavljen željeznički promet tim pravcem.

Posla će biti još danima do normalne uspostave prometa. Jučer je Stipo Barišić, voditelj Područne radne jedinice prometa HŽ Infrastrukture, pozvao građane da slobodno dođu pokupiti rasuti kukuruz jer se vlasnik odrekao tereta. “Bolje nego da propadne”, izjavio je Barišić.

Međutim, to je danas stvorilo ogromne probleme HŽ-u! Ljudi koji su se željeli domoći besplatnog kukuruza za svoje blago, stvorili su veliki pritisak svojim vozilima na jedinu pristupnu cestu pa djelatnici i HŽ-a i mehanizacija za raščišćavanje pruge imaju ogromne probleme u pristupu mjestu nesreće.

Stoga su iz HŽ-a danas medijima i javnosti odaslali molbu – ‘Ne dolazite, molimo vas, po kukuruz!’.

Evo dijela njihovog priopćenja:

“Građani čak dolaze osobnim i teretnim vozilima i spuštaju se na prugu, što je opasno i strogo zabranjeno! Iz sigurnosnih razloga molimo sve da ne dolaze po nepristupačnome terenu i ne kreću se po mjestu nesreće između uništenih vagona.

Iako je vlasnik otpisao spomenuti teret, HŽ Infrastruktura ga je kao upravitelj željezničke infrastrukture u Republici Hrvatskoj dužna zbrinuti na propisan način i odvesti na deponij, za što je angažirana i specijalizirana tvrtka.

Još jednom apeliramo na građane da omoguće radnicima, koji su na terenu danonoćno, da što prije i što sigurnije obave posao raščišćavanja mjesta nesreće kao i osposobljavanja pruge vitalne za cijelu državu i šire.”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari