IZ POLICIJE UPOZORAVAJU: Utakmica visokog rizika s Hajdukom se snima, parkiranje na DC427 prema uputama policije

Građanima koji će na utakmicu dolaziti svojim vozilima policija preporuča korištenje mogućnosti parkiranja na državnoj cesti DC427 (u izgradnji), od čvora Hosti u smjeru Štefana, gdje će promet regulirati policijski službenici prometne policije.

U subotu 27. veljače s početkom u 17 sati na stadionu HNK „Rijeka“ na Rujevici odigrat će se nogometna utakmica 24. kola MaxTV Prve lige između HNK „Rijeke“ i HNK „Hajduk“ iz Splita, a tim povodom iz Policijske uprave primorsko-goranske odaslali su nekoliko obavijesti građanima i navijačima

Kako poručuju iz PU Primorsko-goranske, na utakmici se očekuje veći broj gledatelja. Kako je riječ o utakmici visokog sigurnosnog rizika, temeljem čl. 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima donesena je odluka da će se ovo javno okupljanje snimati kako bi se detektirali i procesuirali eventualni izgredi i protupravna ponašanja navijača.

Također, policijski službenici i organizator javnog okupljanja provodit će mjere i aktivnosti sukladno odredbama Zakona o javnom okupljanju i Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, poručuju iz PU Primorsko-goranske.

Građanima koji će na utakmicu dolaziti svojim vozilima policija preporuča korištenje mogućnosti parkiranja na državnoj cesti DC427 (u izgradnji), od čvora Hosti u smjeru Štefana, gdje će promet regulirati policijski službenici prometne policije.

Isto tako, parkiranje će biti dozvoljeno i u zoni stadiona sukladno uputama prometne policije i organizatora, a prema postavljenoj prometnoj signalizaciji.

Iz PU Primorsko-goranske mole građane da se pridržavaju uputa policijskih službenika te svoja vozila ne zaustavljaju i ne parkiraju na mjestima gdje je to Zakonom o sigurnosti prometa na cestama zabranjeno.

U slučaju odbijanja postupanja po uputama službenih osoba vozači će biti sankcionirani, a vozila koja budu ometala prometovanje bit će uklonjena pomoću specijalnog vozila („pauk“).

Za dolazak do stadiona građanima se također preporuča i korištenje javnoga prijevoza, i to linije 7a.

Radi osiguranja normalnog i sigurnog odvijanja prometa, kao i s ciljem da ova sportska manifestacija protekne u ozračju povoljnog stanja javnog reda i mira te u dobrom sportskom ozračju na zadovoljstvo sudionika i građana, policijski službenici će poduzimati odgovarajuće mjere i radnje.

iz PU Primorsko-goranske svim građanima zahvaljuju na ukazanom povjerenju i suradnji, a onim građanima koji stanuju u zoni oko samog stadiona na strpljenju i razumijevanju.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views