PORUKA PRED BLAGDAN

Iz riječke policije građanima zaželjeli sretan Božić uz poruku: “Odgovorno proslavimo blagdan!”

Ilustracija: Osobe na fotografiji nisu osobe o kojima se govori u tekstu. Foto: Riportal - M. L.

Uz poruku #Ostanimo odgovorni – policija svim građanima želi sretan i blagoslovljen Božić!

”Pred nama je blagdan Božića, kojeg ove godine slavimo u okolnostima znatno drugačijim u odnosu na prethodne godine. Stoga, i ovim putem apeliramo na sve građane da slaveći blagdan Božića ne zaborave na Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske donesene u svrhu sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19.

Stoga posebno ističemo važnost pridržavanja Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19, koja je na snazi do 10. siječnja 2021. godine. Navedenom Odlukom propisane su  epidemiološke mjere koje se odnose na javna i privatna okupljanja, nošenje maski za lice ili medicinskih maski, rad trgovina i ugostiteljskih objekata te još niz epidemioloških mjera. Uz djelatnike  drugih nadležnih službi, pridržavanje ovih mjera na cijelom području Policijske uprave primorsko-goranske nadzirat će i djelatnici policije te prema onima koji ih se ne pridržavaju poduzimati mjere i radnje sukladno odredbama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Također, od jučer, 23. prosinca do 8. siječnja na snazi je Odluka o zabrani napuštanja županije prema mjestu prebivališta ili boravišta u Republici Hrvatskoj. Poštivanje odredbi spomenute Odluke nadzirat će policijski službenici na kontrolnim punktovima između županija, prilikom čega su im građani u obvezi  pokazati valjanu propusnicu izdanu od nadležnog tijela.

Još jednom pozivamo građane da blagdan Božića proslave u krugu svojih najbližih, a svoje prebivalište ili boravište napuštaju jedino ako za to postoje opravdani razlozi.

Isto tako, podsjećamo građane da je u tijeku tradicionalna akcija „Mir i dobro“ te apeliramo da ne koriste pirotehnička sredstva, a pogotovo da  ih ne daju djeci kako ne bi došlo do neželjenih posljedica.

Policijska uprava primorsko-goranska zahvaljuje svima koji će blagdan Božića proslaviti  bez uporabe pirotehnike i u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama te uz poruku #Ostanimo odgovorni – svim građanima želimo sretan i blagoslovljen Božić!”

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari