PRIREĐENI I MINI-KONCERTI

PGŽ i Društvo crvenog križa prigodnim predbožićnim programom razveselili korisnike domova umirovljenika

Uz božićno ukrašavanje dvorišta, korisnicima se mini glazbenim izdanjem Koncerta „Božić je judi“ prenijela i božićna glazbena čestitka

Župan Zlatko Komadina i pročelnica UO za socijalnu politiku i mlade Dragica Marač pridružili su se akciji volonteri i zaposlenika Društva Crvenog križa PGŽ koji su prigodno ukrasili dvorište Doma za starije osobe „Kantrida“.

S obzirom na stroge epidemiološke mjere u domovima za starije osobe, Društvo Crvenog križa PGŽ u suradnji s Primorsko-goranskom županijom i Hrvatskom glazbenom unijom PGŽ organiziralo je predbožićni program za korisnike socijalnih ustanova kojima je osnivač Primorsko-goranska županija.

Uz božićno ukrašavanje dvorišta, korisnicima se mini glazbenim izdanjem Koncerta „Božić je judi“ prenijela i božićna glazbena čestitka. Koncert „Božić je judi“ tradicionalno već 27. godina organizira Hrvatska glazbena unija PGŽ pod vodstvom Jadranke Čubrić.

Ovaj put su se svim srcem pridružili Crvenom križu i PGŽ, dok su ih ravnatelji socijalnih ustanova sa veseljem dočekali. U glazbenom koncertu u Domu na Kantridi nastupila je BONACA & Duško Jeličić, u Domu za starije osobe u Voloskom Šajeta, a u Centru za rehabilitaciju Fortica Martina Majerle i Aleksandar Valenčić.

Zajedništvom svih, korisnicima domova unijelo se bar malo veselja u njihovu svakodnevicu. Da se uspjelo u naumu korisnici domova su potvrdili svojim pjevačkim i plesnim sudjelovanjem na balkonima njihovih soba.

 

Župan Komadina korisnicima i zaposlenicima Doma poželio je dobro zdravlje te zaželio sretne blagdane.

“Razmišljajući o protekloj godini, strogim epidemiološkim mjerama i njihovim posljedicama koje su se uplele u živote svih nas, ali posebno u živote naših najranjivijih skupina, znali smo što nam je činiti. Pozvali smo naše vjerne volontere, organizirali i zaposlenike županijskog Crvenog križa i GDCK te prigodno ukrasili dvorište, upalili lampice i prizvali čaroliju nadolazećih blagdana. Sve je učinjeno uz pridržavanje mjera socijalne distance i korištenje zaštitnih maski, ali nas to nije spriječilo da lagano zapjevušimo i učinimo po koji plesni korak”, rekla je ravnateljica Društva Crvenog križa PGŽ, Vesna Čavar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari