POZNAT JE PLAN

Iz Stožera PGŽ otkrili: Cilj je da cijepljenjem 70 posto populacije stekne imunitet na Covid-19!

Ilustracija: Mateo Levak/Riportal

Tijekom veljače na područje naše županije stižu značajno veće količine cjepiva što bi omogućilo masovnije cijepljenje stanovništva

U Primorsko-goranskoj županiji do sada je cijepljeno 3968 osoba protiv Covida -19, rekao je u petak ravnatelj županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Vladimir Mićović, dodavši da se u županiji nastavljaju povoljniji epidemiološki trendovi.

Mićović je na konferenciji za novinare procijenio da bi tijekom veljače na području županije mogli raspolagati sa značajno većim količinama cjepiva što bi omogućilo masovnije cijepljenje stanovništva.

Naglasivši da je cilj da 70 posto populacije stekne imunitet na Covid-19.

I dalje su prioritetni za cijepljenje korisnici stacionarnih socijalnih ustanova i zdravstveni djelatnici, a slijedi cijepljenje starijih od 65 godina i kroničnih bolesnika, rekao je.

Mićović je ocijenio da se nastavljaju povoljniji epidemiološki trendovi u županiji, jer se broj aktivnih slučajeva Covida -19 već danima smanjuje. Manje je i testiranja jer je sve manje osoba koje se sa simptomima javljaju obiteljskim liječnicima, a smanjuje se i broj oboljelih na liječenju u riječkoj bolnici.

U Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđena je zaraza koronavirusom kod 63 novozaražene osobe, testirano je 507 osoba, a tri su umrle.

Udjel starijih osoba među zaraženima sada je 11 posto i također se smanjuje, a u svim domovima za starije u županiji sada su aktivna 24 slučaja zaraze koronavirusom među korisnicima, a zaraženo je i 13 djelatnika, rekao je Mićović.

Na sjednici županijskog Stožera CZ danas je dogovoreno da od ponedjeljka, 18. siječnja u školske klupe krenu samo učenici prva četiri razreda osnovnih škola. Učenici viših razreda osnovnih škola i srednjoškolci drugo polugodište započet će po online modelu, do 29. siječnja, kada će se ponovno razmatrati odluka o održavanju nastave, sukladno epidemiološkoj situaciji, rekao je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Mladen Šćulac.

Dodao je da se na području potresom pogođene Sisačko-moslavačke županije i dalje nalazi 78 osoba iz sastavnica civilne zaštite Primorsko-goranske župnije, među kojima su 16 vatrogasaca sa 7 specijalnih vozila, predstavnici Crvenog križa i državnih intervencijskih postrojba. (Hina)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari