IZUZETNI USPJESI

Galerija | Iza opatijskog Društva ‘Naša djeca’ još je jedna uspješna godina na radost mališana

Članovi opatijskog Društva „Naša djeca“ ove su godine ostvarili izuzetne uspjehe. Pored proslave važne obljetnice – 70. godina djelovanja i rada s djecom i za djecu na području Liburnije, mladi vijećnici XII. saziva Dječjeg gradskog vijeća Lejla Sinanović, Fran Rubeša i Lana Golubović osvojili su Nagradu „Emil Paravina“ 2022. za promicanje dječjih prava, dječje participacije, suradnju i pomoć vršnjacima koju dodjeljuje Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske.

Opatijski DND-ovci ponijeli su i nagradu “Organizator volontiranja 2022.” Udruge za razvoj civilnog društva SMART-Volonterskog centra Rijeka, Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije.

Koordinatorica volontera opatijskog DND-a Antonia Katić dobitnica je Državne nagrade za volontiranje 2022. koju dodjeljuje Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Tim povodom danas su za njih gradonačelnik Fernando Kirigin i zamjenica Kristina Đukić sa suradnicama organizirali primanje na kojem su djeci i voditeljicama DND-a Sanji Škorić i Antoniji Katić čestitali na svim ostvarenim rezultatima i značajnoj ulozi u lokalnoj zajednici.

U razgovoru s gradonačelnikom djeca su predstavila svoje aktivnosti koje su zaista hvale vrijedne. Lana Golubović jedna je od predstavnica Hrvatske u Eurochild organizaciji. Redovito sa svojim europskim vršnjacima komunicira putem internetskih platformi te dva puta godišnje sudjeluje na radnim sastancima u Bruxellesu. Fran Rubeša i Lejla Sinanović nedavno su boravili u Parizu gdje su u gradskoj vijećnici francuskoga glavnog grada pred gradonačelnicom Pariza Anne Hidalgo izlagali o dječjim pravima i njihovu kršenju, o tematici zaštite okoliša i pravima djevojčica i djevojaka.

Iskustva koja su ovi mladi Opatijci stekli kroz rad Dječjeg gradskog vijeća i Društva „Naša djeca“ bit će im neprocijenjiva kroz život i buduće karijere, poručio im je gradonačelnik Kirigin.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari