DEMO DAY

Od craft sladoleda do handmade nakita, Opatija je bogatija za nove poduzetničke poduhvate

Grad Opatija i Visoka poslovna škola PAR organizirali su u četvrtak događanje pod nazivom 4. DEMO DAY, a predstavili su se polaznici projekata pete generacije programskih ciklusa (završna generacija) poduzetničkog inkubatora – Centra za inovacije u turizmu – HUBBAZIA.

Polaznici su predstavili četiri poduzetničke ideje odnosno svoje poslovne poduhvate, a istaknuli su se korištenjem suvremenih tehnologija, trendova i materijala.

Ovime je u Hubbaziji do sada prezentirano ukupno 19 poduzetničkih ideja i pripadajućih polaznika i timova, koji su svoju inkubaciju i razvoj poslovne ideje prošli kroz program programskih ciklusa edukacija sa stručnjacima Visoke poslovne škole PAR iz Rijeke.

Valentina Hrvatin predstavila je svoj novootvoreni CHARISMA creative studio, obrt za izradu handmade nakita i modnih dodataka, braća Murat i Engin Elez koji su na edukacije dolazili čak iz Sjeverne Makedonije – kroz Hubbaziu su razvili svoj koncept craft sladoleda i moderne opatijske slastičarnice La Riviera uspješno nastavljajući 45 godina dugu obiteljsku tradiciju, Stella Dobrijević predstavila je projekt Luksuznih krstarenja za bridge igrače, dok je Marina Gerovac prezentirala svoj budući Studio za dizajn interijera.

Stručni žiri u sastavu: dekanica Visoke poslovne škole PAR doc. dr. sc.  Gordana Nikolić, Pročelnica odjela za financije i društvene djelatnosti Grada Opatije Tamara Sergo te voditeljica Odsjeka za naplatu prihoda Grada Opatije Marija Randić donio je odluku da je najbolju prezentaciju imala Valentina Hrvatin za projekt CHARISMA creative studio.

Valentina je uspješno razvila svoj poslovni model i koncept kroz program Hubbazie, otvorila je nedavno obrt, a dobila je i sredstva HZZ-a. Izrađuje nakit posebnom tehnikom koristeći bio-eposki smolu, a najavila je i mogućnost implementiranja opatijske kamelije i ostalih simbola Opatije u nakit koji namjerava plasirati u suvenirnice.

Tvrtka NOVAX je poklon bonom nagradila najbolju prezentaciju. Svi su sudionici nagrađeni prigodnim poklonima te su im dodijeljene diplome.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari