IZABRALA DJECA Vito, dječji gradonačelnik Opatije: “Moj cilj je osmijeh svakog djeteta u Opatiji”

Foto: Grad Opatija

Vito Juričić novi je dječji gradonačelnik Grada Opatije, odlučili su većinom glasova vijećnici XII. saziva Dječjeg gradskog vijeća na svojoj konstituirajućoj sjednici održanoj u Gradskoj vijećnici.

Vito je učenik 6.c razreda Osnovne škole “Rikard Katalinić Jeretov”, a u kandidaturi za dječjeg gradonačelnika izabran je između osam prijavljenih kandidata. Novom dječjem gradonačelniku je na izboru čestitao zamjenik gradonačelnika dr. sc. Emil Priskić te mu zaželio puno uspjeha u predstojećem mandatu.

Foto: Grad Opatija

„Velika mi je čast što sam izabran za dječjeg gradonačelnika i nadam da ću dobro obavljati funkciju. Hvala svima koji su glasali za mene. Zalagat ću se za prava djece u mom gradu kao i sigurnost sve djece. Želja mi je da se svima kojima je potrebno omogući pomoć u učenju, a zalagat ću se i da se smanji nasilje među djecom. Moj je krajnji cilj osmijeh svakog djeteta u Opatiji,“ kazao je Vito. Osim što je uspješan učenik, Vito trenira rukomet i bavi se glumom.

Sjednici je prisustvovalo 26 novoizabranih vijećnika DGV-a koji će za vrijeme svog dvogodišnjeg mandata raspravljati o temama vezanim uz život Opatije, njenih građana i djece, a koje bi trebalo ostvariti kako bi se unaprijedio i poboljšao život djece u Opatiji: Fran Rubeša, Nea Šušnjić, Meri Kružić, Marino Marin, Pia Petričić Ferlin, Lejla Sinanović, Lara Mudronja, Dea Orlić, Dominik Brnčić, Magda Ratković, Andrea Baždarić, Vedran Poropat, Petra Car, Mateo Grizilo, Maris Marin, Dunja Reljanović, Ida  Juras, Petra Mrkušić, Istok Celin, Vito Juričić, Matea Bučković, Matej Katalinić, Romina Brnečić, Mateo Gruban, Enola Mender i Loreta Lukić.

Foto: Grad Opatija

Dobrodošlicu u vijećničke klupe te puno uspjeha u radu zaželio im je zamjenik gradonačelnika dr. sc. Emil Priskić.

„Iz rada Dječjeg gradskog vijeća proizašlo je mnogo odličnih ideja, koje smo gotovo sve i usvojili. Nadam se da ćete i vi, kao i vaši prethodnici, biti aktivni, kreativni i puni dobrih ideja. Nemojte šutjeti i pitajte sve što vas zanima. Grad Opatija je ponosan na rad Dječjeg gradskog vijeća koje niže uspjehe diljem zemlje i inozemstva te izdvajamo 12 tisuća kuna za Dječji proračun, kao i 13 tisuća kuna za vaš rad tijekom godine,“ istaknuo je Priskić.

Na sjednici su vijećnici DGV-a glasali za projekt koji će provoditi za vrijeme trajanja svog mandata i većinom glasova izabrali temu “Europa kakvu djeca žele”. Sjednicu je vodila predsjednica DGV-a Lucija Deranja. Izbori za vijećnike DGV-a su provedeni  u okviru projekta Igrom učimo o gradu, kojeg zajedno provode DND Opatija i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja