PREDSTAVLJANJE KANDIDATKINJA NA KANALU RI

Izbor Kraljice Riječkog karnevala 19. siječnja u Exportdrvu: Bit će luđe i zabavnije no ikada, evo kako će se birati!

Izbor Kraljice Riječkog karnevala već je tradicionalno uvodna priredba Riječkog karnevala, kad maškare biraju najšarmantniju žensku predstavnicu koja će sudjelovati u svim javnim prezentacijama Riječkog karnevala

Ova manifestacija svake godine predstavlja izazov brojnim karnevalskim skupinama koje kandidiraju svoje predstavnice za “Zlatni plašt” i laskavu titulu Kraljice karnevala.

Osim poznavanja karnevalske tradicije, djevojke se moraju iskazati šarmom i duhovitošću, plesnim i glazbenim umijećem, a ljepota u ovom slučaju nije prednost…

Izbor Kraljice i primopredaja ključeva grada

Uz izbor Kraljice, tradicionalno se nagrađuje i najbolji scenski nastupi karnevalskih grupa u pratnji svake kandidatkinje, a nakon proglašenja nove Kraljice Riječkog karnevala tisuće maškaranih ljudi željno očekuje primopredaju “gradskih ključeva”.

Gradonačelnik Rijeke predaje ključeve Meštru Karnevala i vrijeme ludila može početi. Od tog trenutka maškare će vladati gradom, svi problemi ostaju zaboravljeni… Vladaju maske koje ne skrivaju, već otkrivaju radost života, pjesme, ljubavi…

Na ovogodišnjem Izboru nastupit će pet kandidatkinja koje će se u pratnji svojih karnevalskih grupa kroz zabavne igre i nastupe natjecati za titulu Kraljice Riječkog karnevala.

Samom Izboru prethodit će tri emisije na Kanalu Ri

Samom Izboru prethodit će tri emisije na Kanalu Ri.

U njima će po dvije grupe sa svojim kandidatkinjama odmjeriti snage u glazbenim igrama (Riječ na riječ, Te tri gadne riječki, Tunel, AEIOU), briškuli i trešeti, boćama i povlačenju konopa.

Svoje će jedinstvene maske, karnevalske i kreativne vještine predstaviti i plesnim nastupima te prirediti (su)ludu zabavu za sve karnevaliste i ljubitelje Riječkog karnevala uz omiljene voditelje i poznate goste iznenađenja!

Nekoliko smiješnih igara kao i kraticu šašavog naziva emisije – ČArnival Maškarani Mara(Toni)Sandi – prepoznat će vjerni pratitelji nekadašnjeg ČMM-a, a novi će format zasigurno oduševiti sve ljude dobre volje željne dobre fešte kakvu mogu prirediti samo maškare!

Emisije će se prikazivati od 15. do 17. siječnja na Kanalu Ri s početkom u 20:00 sati, dok je vrhunac događaja, finale Izbora Kraljice, zakazano za 19. siječnja u 20:00 sati u Exportdrvu te će biti otvoreno za publiku.

Glasanje za Kraljicu Riječkog karnevala

Glasanje za Kraljicu Riječkog karnevala odvijat će se putem službene internetske stranice Turističke zajednice grada Rijeke (glasovanje će biti otvoreno od 15. siječnja u 20:00 sati do 18. siječnja u ponoć). Glasovi publike pribrojit će se ocjenama žirija na finalnoj večeri koja se održava 19. siječnja.

Tijekom finalne večeri, dodijelit će se i posebne nagrade karnevalskim grupama.

Program Izbora Kraljice i primopredaje ključa Grada održat će se u Exportdrvu 19. siječnja s početkom u 20:00 sati. Program će trajati oko sat vremena, nakon čega slijedi koncert grupe „Fiesta“ i nastup DJ- a koji će zabavljati publiku sve do ponoći.

Ulaznice za ovogodišnji program neće se naplaćivati, već će se dijeliti u Turističkom informativnom centru (TIC) na adresi Korzo 14. Ulaznice će se moći preuzeti 16., 17. i 18. siječnja, a ukupno će biti dostupno 1500 komada.

Ne propustite ni minutu smijeha i zabave u režiji karnevalskih grupa i uključite se u izbor nove kraljice Riječkog karnevala!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari