NA EKONOMSKOM FAKULTETU U RIJECI

Video | U Rijeci otvorena prva Akademija za žene poduzetnice u Hrvatskoj

Na Ekonomskom fakultetu u Rijeci je otvorena prva Akademija za žene poduzetnice u Hrvatskoj, s ciljem pružanja potrebnog znanja i informacija pri jačanju ili proširenju vlastitog poslovanja

U prvoj generaciji stasat će 30 polaznica a svaka od njih imat će vlastitog mentora.

”Zadatak nam je da ih cjelovito i sustavno pratimo kroz šest mjeseci. I to su nekoliko vrsta aktivnosti. Prije svega, to se odnosi na online kolegij o osnovama i temeljima poduzetništva kroz 13 cjelina. Mentori će ih pratiti u sljedećem periodu od pet mjeseci. Nakon toga imamo susrete koji su u online okruženju i koji su zapravo odgovori na vrlo konkretna poduzetnička pitanja. Da li vezano za računovodstvo, strategiju, planove ili nešto slično, gdje one vrlo opušteno mogu pitati i dobiti odgovor.”, poručila je voditeljica Akademije za žene poduzetnice Lara Jelenc.

Rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić Samaržija poručila je:

”Uistinu nikad nije kasno, neke poduzetničke inicijative idu iz nužnosti, neke idu iz prepoznavanja prilike. Mi definitivno mislimo da žene, kojih je manje u tom svijetu poduzetništva, zaslužuju podršku – i ovo jest prilika da one na neki način razviju svoju hrabrost, osnaže i svoje samopoštovanje i samopouzdanje, da krenu u nove poduhvate. Cijelom projektu priključilo se američko veleposlanstvo. Prema istraživanju Europske investicijske banke, dokazano je da poduzeća koja vode žene zapošljavaju više žena u svim djelatnostima.”, zaključila je Snježana Prijić Samaržija za Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari