IZBORI 2015 – PGS: Obersnelovo „upozorenje“ ispod svakog nivoa, gradonačelnik punom parom radi za svog idola Slavka Linića!

Na današnjoj konferenciji za medije Primorsko-goranskog saveza predsjednica PGS-a Rijeka Tea Mičić Badurina, politički tajnik PGS-a Franjo Burotac i član predsjedništva PGS-a Nikola Ivaniš demantirali su jučerašnju izjavu riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela u kojoj dušebrižnički upozorava IDS „da malo pripazi na svoje koalicijske partnere PGS i Listu za Rijeku, jer su te stranke gdje god i kada god su mogle, koalirale s HDZ-om“.

„Pored toga što je ispod svakog nivoa, ta izjava je bezočna laž! Osim što Vojko Obersnel njome pokazuje nervozu i sumnju u rezultat parlamentarnih izbora, jasno je i da punom parom radi za svog idola Slavka Linića, računajući da će ga ovaj vjerojatno podržati na lokalnim izborima i omogućiti mu novi mandat kako bi i dalje mogao voditi Rijeku u propast.
Vojko Obersnel mora napadati PGS jer je to jedina stranka u Gradu Rijeci i na prostoru PGŽ koja ozbiljno može ugroziti njegovu dugogodišnju neuspješnu vladavinu u Rijeci, koju je u posljednjih više od 15 godina duboko ukopao u glib nezaposlenosti, uživajući pritom u vlastitoj ulozi riječkog gubernatora.“, rekla je predsjednica PGS-a Rijeka Tea Mičić Badurina.

„Niz izjava koje je Obersnel dao, uključujući intervju u Globusu, jasno pokazuje da riječki gradonačelnik ne može smisliti ni šefa SDP-a Zorana Milanovića ni politiku koju ovaj vodi, ali se nema petlje javno suprotstaviti takvoj politici. Zato mu PGS služi kao boksačka vreća na kojoj prazni svoje frustracije. Gospodin Obersnel je očito uvjeren kako on jedini polaže pravo na lijevu opciju u gradu pa nekom uvrnutom logikom, ako nismo naklonjeni njemu i SDP-u, automatski bismo valjda trebali podržavati HDZ, što je apsolutni nonsens!“, dodaju PGS-ovci.

„Gospodin Obersnel je upravo na slučaju Energo pokazao kako je on svjetlosnim godinama udaljen od lijeve opcije. Jasno je da PGS u Gradskom vijeću nastupa kao opozicijska stranka jer se s politikom koju on vodi teško može složiti bilo tko kome je stalo do ovoga Grada. Činjenica je da od svih velikih gradova u Hrvatskoj Rijeka ima najmanju prosječnu plaću i da je broj zaposlenih u Rijeci tako minoran da se više i ne vidi postojanje bilo kakve prosperitetne firme. I to je rezultat Obersnelove dugogodišnje neuspješne vladavine u Rijeci.
On i njegova ekipa iz neformalno otcjepljenoga SDP-a pomagali su i HDZ i HSP i s njima koalirali, a i danas se SDP i HDZ međusobno podržavaju u nekim gradovima i općinama u PGŽ (Matulji, Viškovo, Omišalj, Baška), dok na nacionalnoj razini razmišljaju o koaliranju s Glavaševim crnokošuljašima. Smatramo da bi to gospodina Obersnela trebalo puno više zabrinjavati, umjesto da razmišlja o našoj Koaliciji.

Koalicija IDS-PGS-Lista za Rijeku jasno je rekla – spremni smo podržati isključivo lijevo-liberalnu opciju – ali na programima koji neće biti prazna puška kao Plan 21.“, zaključuju PGS-ovci u svom obraćanju javnosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari