IZBORI 2016.: Zelena stranka podržala koaliciju IDS-PGS-RI

Podršku regionalistima je na završnom skupu koalicije IDS-PGS-Lista za Rijeku na Zametu dao predsjednik ZS i županijski vijećnik u Skupštini PGŽ Aljoša Babić

Zelena stranka će na predstojećim izborima za hrvatski Sabor podržati regionalističku koaliciju u 7. i 8. izbornoj jedinici.

Podršku regionalistima je na završnom skupu koalicije IDS-PGS-Lista za Rijeku na Zametu dao predsjednik ZS i županijski vijećnik u Skupštini PGŽ Aljoša Babić.

– Zelena stranka podržava koaliciju IDS-PGS-Lista za Rijeku na predstojećim izborima za Hrvatski sabor. Mišljenja sam da upravo ova koalicija na najbolji način zastupa interese građana Istre, Primorja, Liburnije, otoka i Gorskoga kotara te da izabrani predstavnici ove koalicije neće svoju politiku prema našemu kraju formirati prema interesima središnjica u Zagrebu. Nadalje, pokazalo se tijekom kampanje da jedino ova koalicija stoji na pozicijama antifašizma i građanske hrvatske dok su druge opcije lijevoga centra u želji da se dodvore biračima desnice svojom retorikom i stavovima odbauljale negdje “s onu stranu” političkog centra. Uz kandidate IDS-a koji su donekle sigurni u prelazak praga, odlično bi bilo i da Primorje, otoci i Gorski kotar dobiju svog predstavnika iz redova stranaka PGS- a i Liste za Rijeku jer je to jedini način da građani ovoga kraja direktno mogu utjecati na državnu politiku prema zeleno – plavoj županiji, poučio je predsjednik ZS i županijski vijećnik u Skupštini PGŽ Aljoša Babić.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari