IZBORI: NL Hrvoja Burića: Što se sve nalazi u Riječkom muzeju neostvarenih obećanja?

„Oplemenjivanje zone parka Pomerio samo je jedan od prioriteta kojem ćemo se posvetiti“ – poručuju iz Nezavisne liste Hrvoja Burića

Hrvoje Burić, kandidat za gradonačelnika grada Rijeke te Marinko Koljanin, kandidat za zamjenika gradonačelnika, na današnjoj konferenciji za medije u Rijeci osvrnuli su se na niz nerealiziranih riječkih projekata objedinjenih pod nazivom „Riječki muzej neostvarenih obećanja“.

Riječ je o projektima koji su uključivali visoka ulaganja i grandiozne zamisli, a koje nikad nisu bile do kraja realizirane. U ovom „muzeju“ tako su se našli propali projekt Delte i Porto Baroša, autobusni kolodvor, tri tehnološka parka, Trg Ivana Klobučarića, Lansirna rampa Torpeda, Luxury Resort & Spa Costabella te mnogi drugi.

„Svaki od ovih projekata tema je za sebe, no svi oni ujedno su i jedna jedina tema, tema o glavinjanju, rastrošnosti i, najvažnije, neučinkovitosti riječkih gradskih vlasti. Rijeka je postala siva umjesto zelena zahvaljujući bombastičnim najavama nikad ostvarenih projekata, što nije samo dokaz indolencije, nego i apsolutne nebrige za kvalitetu života građana“, naglasio je Hrvoje Burić.

Burić i Koljanin posebnu pažnju posvetili su lokalitetu nikad realiziranog parka Pomerio, lokaciji s velikim potencijalom čije je uređenje najavljeno još davne 2008. godine, potom 2011. te naposljetku 2016. godine. Ističu kako se radi o manjoj investiciji koja bi građanima tog lokaliteta donijela ogromnu razliku u kvaliteti života.

„Budimo realni, parkovi kojima Rijeka danas raspolaže datiraju iz davnih dana, a priča o novijim riječkim parkovima pod aktualnom vlasti mogla bi činiti još jedno poglavlje Muzeja neostvarenih obećanja. Prisjetimo se samo najave središnjeg gradskog parka na Delti, obećanog još 2003., a čija je realizacija trebala biti finalizirana 2015., potom parkova Vojak, Kantrida i Pomerio o kojima smo slušali 2008., a čije je zazelenjavanje trebalo obuhvatiti čak 19.000 četvornih metara zemljišta. Jedini parkovi u kojima Riječani mogu uživati na kraju su samo oni na kompjuterskim simulacijama“, zaključio je Marinko Koljanin.

Nezavisna lista Hrvoja Burića najavila je kako će oplemenjivanje ove zone biti samo jedan od prioriteta kojima će se posvetiti, a kako bi Riječanima omogućili davno obećani zdraviji grad te nova mjesta za relaksaciju i druženje.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari