IZBORI Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak u Rijeci podupro kandidate Jurja Bukšu i Peru Lučina

U sredinama u kojima je HNS s partnerima na vlasti je najmanja stopa nezaposlenosti i najbolje obrazovanje, istaknuo je Vrdoljak

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak rekao je u Rijeci na predstavljanju kandidata te političke stranke za Gradsko vijeće i gradonačelnika da u Hrvatskoj u nekoliko sredina građani na lokalnim izborima imaju vrlo jasnu alternativu, a to je izbor otvorene, tolerantne Hrvatske s pristojnom komunikacijom i ostvarenim rezultatima, ili tradicionalne i spore, negdje konzervativne ili populističke, a negdje i opasne politike s lažima i korupcijom.

U sredinama u kojima je HNS s partnerima na vlasti je najmanja stopa nezaposlenosti i najbolje obrazovanje, istaknuo je Vrdoljak i dodao da su u skladu s tim izabrani i kandidati te stanke na izborima u Rijeci, kandidat za gradonačelnika sveučilišni profesor Juraj Bukša i nositelj liste za Gradsko vijeće, donedavni rektor Sveučilišta u Rijeci u dva mandata Pero Lučin.

Juraj Bukša istaknuo je predstavljajući program da se on sastoji od samo tri točke, očistiti Rijeku, doslovno, od smeća i oronulih pročelja te figurativno od sadašnjeg sustava gradske uprave, a zatim je vratiti moru otvaranjem lučkog prostora građanima te izgraditi autobusni kolodvor do 1. srpnja 2019.

Pero Lučin rekao je kako je u Rijeci važno sačuvati način života i sve stečene vrijednosti. Istaknuo je da je Sveučilište, kad je on došao na odgovorne dužnosti, “djelovalo u prvoj brzini, a sad je u trećoj”. “Pokazali smo kako to treba izgledati i želimo to prenijeti na grad Rijeku, koja sad ide u prvoj brzini”, rekao je, dodajući da to ne može zadovoljiti mlađu generaciju te da treba veći dijalog s građanima i veća snaga Gradskog vijeća.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views