TRADICIONALNA IZLOŽBA

Izložba „Nasmijana lica Riječkog karnevala“ donosi predivne fotografije jubilarnog 40. Riječkog karnevala

Tradicionalna humanitarna prodajna izložba fotografija „Nasmijana lica Riječkog karnevala“ Foto studija Kurti zasjala je na panoima na riječkom Korzu, 10. godinu za redom. Sredstva prikupljena prodajom fotografija i ove godine idu na „pravu“ adresu – Centru za rehabilitaciju Fortica iz Kraljevice.

Izložbu na Korzu otvorili su Marko Filipović, gradonačelnik Grada Rijeke, Nikola Kurti, vlasnik Foto studija Kurti, Petar Škarpa, direktor Turističke zajednice grada Rijeke, Elizabeta Batinić, ravnateljica Centra za rehabilitaciju Fortica iz Kraljevice, kojem je namijenjen sav prihod od prodaje fotografija s ove izložbe te Meštar Sandi i kraljica Riječkog karnevala Maja Babin.

Nikola Kurti, vlasnik Foto studija Kurti, iznio je detalje izložbe „Nasmijana lica Riječkog karnevala“  koja od danas krasi riječki Korzo. Na panoima na riječkom Korzu imat ćete priliku pogledati dio fotografija, a još veći izbor dostupan je na internetskim stranicama www.fotokurti.com i u Foto studiju Kurti. Fotografije možete kupiti direktnom uplatom na račun Centra za rehabilitaciju Fortica iz Kraljevice po cijeni od 30 eura, a u Foto studiju Kurti možete izabrati fotografiju koju ćete dobiti posebno uokvirenu u formatu 30×45 cm. Od prikupljenih sredstava opremit će se senzorna soba u Centru za rehabilitaciju Fortica.

Račun Centra za rehabilitaciju Fortica

IBAN: HR 5624 0200 6110 0109 776

Prošlogodišnja akcija „Nasmijana lica Riječkog karnevala“ prikupila je sredstava za komunikacijski softver za Centar za autizam Rijeka.

Riječki karneval i ove godine tradicionalno je pokazao svoj humanitarni karakter u ukupno sedam humanitarnih akcija u koju je uključena i ova posljednja izložba Foto studija Kurti. Održana je Humanitarna 11. Noć krinolina na brodu Marina, gdje su se prikupljala sredstva za Udrugu UZOR koja vodi Sigurnu kuću u Rijeci. Održano je tradicionalno dobrovoljno darivanje krvi na koje se odazvao velik broj darivatelja, a Karnevalska udruga Čiket organizirala je dvije humanitarne zabave pod zajedničkim nazivom „Eurić po eurić-listić“, od kojih će se sva prikupljena sredstva donirati za uređenje dvorišta i kupnju maslina za Centar za autizam u Rijeci.

Udruženje obrtnika Rijeke i VJ Primorski j.d.o.o. ponovno su zakuhale dvije najfinije humanitarne akcije u sklopu Riječkog karnevala – Humanitarna maškarana jota prodavala se u korist udruge Srce za nju, a Humanitarna karnevalska maneštra za Planinarsko društvo Kamenjak. I posljednja, humanitarna karnevalska akcija, veliki Humanitarni karnevalski gala party u Guvernerovoj palači na kojem su se okupili mnogi uglednici i diplomati, ove je godine prikupljala sredstva za opremanje prostora organiziranog stanovanja za korisnike i štićenike Doma za odrasle osobe Turnić, koji pruža usluge osobama s teškoćama mentalnog zdravlja i članovima njihovih obitelji.

Izložbu fotografija „Nasmijana lica Riječkog karnevala“ možete pogledati na velikim izložbenim panoima na riječkom Korzu od 22. veljače do 5. ožujka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari