ZAVRŠILA VLADAVINA MAŠKARA

Galerija | OPATIJA Fernandu Kiriginu vraćeni ključevi Grada; Dule ih teška srca predao…

Pusni gradonačelnik Opatije Duško Jeličić Dule sa „suradnicima“ i članovima maškarane skupine „Lumberi“ vratio je ključeve Grada opatijskom gradonačelniku Fernandu Kiriginu. Tim je činom u uredu opatijskoga gradonačelnika završila vladavina maškara u Opatiji.

Teškog srca predajem ključeve. Šoldi iz škrinje smo uložili za sve divne karnevalske manifestacije koje će se održati sljedeće godine. Nešto šoldi smo ostavili na dnu škrinje, a to biste vi mogli uložiti u državne obveznice. Žal mi je samo da će naš pust gospodin Kunac platit za sve nedaće, a oni koji su ih storili će proći nekažnjeno. Živio pust i pusno pravosuđe! – kazao je Dule.

Gradonačelnik Kirigin je pohvalio Duleta da je dobro vodio Grad te istaknuo kako je opatijski karneval odlično prošao, uz lijepo vrijeme i odlične manifestacije. Budući da je vraćanje ključeva u uredu gradonačelnika danas prošlo vrlo veselo, predložio je da se tako organizira i sljedećih godina te da to postane tradicija. Istaknuo je i kako će raditi na ideji organizacije ljetne Balinjerade.

Ovogodišnji je opatijski karneval bio u znaku jubileja – održani su 40. Balinjerada, 10. izdanje Kukalke, 25. Dječji karnevalski korzo, 20. izložba minijaturnih karića te Maškarani klapski maraton,  Rally maškaranih oktanaca Halubje – Liburnija, maškarana utrka Veprinac Vertical, maškarani disco party u Gervaisu i pusni tanac pul Barića.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari